Alto Sur Torrontés 2020

Argentina
Argentina
Tupungato

Tør hvidvin på Argentinas signaturdrue med super elegant syre og fin blomsterbouquet med nuancer af gule bær og grapefrugt.

Læs mere

Tør hvidvin på Argentinas signaturdrue med super elegant syre og fin blomsterbouquet med nuancer af gule bær og grapefrugt.

Læs mere
  • Sustainable
Torrontés 2020
125
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Lyst fjerkræ
Skaldyr
Sushi
Vegetariske retter

Beskrivelse

Torrentés er Argentina’s signaturdrue når det kommer til hvidvin. Druerne til Altosur Torrontés kommer fra Finca Sophenias egne vinmarker i Gualtallary i Mendoza-regionen. Vinmarkerne ligger i 1.000 meters højde ved foden af Andes-bjergene. Den høje beliggenhed, en grusholdig jordbund og lavt udbytte giver nogle perfekte druer, der høstes manuelt i slutningen af februar måned. Drueklaserne sorteres omhyggeligt inden de fyldes i temperaturkontrollerede ståltanke og presses nænsomt ved hjælp af pneumatic (lufttryk) i 12 timer ved 5 grader. Druesaften fyldes herefter over i gæringstanke og den egentlige gæring sættes i gang. Altosur Torrontés har en strågul farve med et grønt skær. Bouqueten er blomsteragtig med nuancer af gule stikkelsbær og grapefrugt. Smagen er frisk, tør og ikke sødlig som bouqueten ellers indikerer. Den elegante syre i vinen gør Altosur Torrontés velegnet som ledsager til Sushi og skaldyr. Vinen bør serveres ved 10-12 grader.
Læs hele beskrivelsen
H - Finca-Sophenia-wide- 3_Edit.jpg
Produceret af Finca Sophenia

Finca SOPHENIA er et af Argentinas mest anerkendte vinhuse, som med dets topvine repræsenterer absolut topkvalitet. Druerne bliver dyrket i 1200 meters højde i Andesbjergene, hvilket har været medvirkende til, at vinene populært bliver kaldt “Wines From the Sky”. Højderne, hvor vinene bliver dyrket i, har sammen med druen Malbec øremærket de argentinske vine generelt.

Roberto Luka, ophavsmand og hovedaktionær i Finca SOPHENIA, er en meget anerkendt profil i vinverdenen med sin baggrund som tidl. direktør for et af Argentinas største vineksportfirmaer og som ”President of Wines of Argentina”. Han og Gustavo Benvenuto grundlagde Finca SOPHENIA i 1997 og opkaldte det efter deres respektive døtres navne, således er navnet Finca SOPHENIA en sammensætning af de to pigenavne Sophia og Eugenia. Pigerne har kendt hinanden siden barndom og er i dag begge beskæftiget i Finca SOPHENIA.

Det er bl.a. den verdenskendte vinkonsulent Michel Rolland der har ansvaret for vinene, som regnes blandt Argentinas bedste og som har høstet mange internationale priser.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Tilbud på
enkeltstyk

Smag dig nemt igennem
vores sortiment

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
og aftenlevering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt