Anciens Temps Colombard/Sauvignon Blanc 2023

Frankrig
Frankrig
Gascogne
  • Ekstra Bladet
    2020
    2020
    GODT KØB

Springklar, superfrisk og læskende lækker hvidvin til dine skaldyr, salater eller til de gode timer i eftermiddagsskyggen.

Læs mere
  • Ekstra Bladet
    2020
    2020
    GODT KØB

Springklar, superfrisk og læskende lækker hvidvin til dine skaldyr, salater eller til de gode timer i eftermiddagsskyggen.

Læs mere
    Colombard/Sauvignon Blanc 2023
    105
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Allround
    Asparges
    Mager fisk
    Ost
    Skaldyr
    Sushi
    Smagsnoter
    Grønt æble

    Grønt æble

    Honning

    Honning

    Fersken

    Fersken

    Citron

    Citron

    Mandel

    Mandel

    Stikkelsbær

    Stikkelsbær

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Passionsfrugt

    Passionsfrugt

    Druer
    Colombard
    Sauvignon Blanc

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Springklar, superfrisk og læskende lækker hvidvin til dine skaldyr, salater eller til de gode timer i eftermiddagsskyggen. De to arketypiske, franske hvidvinsdruer Sauvignon Blanc og Colombard går hånd i hånd om at lave ypperlig, frisk og let hvidvin, der ikke kan sættes en finger på, ligegyldigt hvilken vinstil man ellers sværger til. Colombard-druen er faktisk en af de druer, der bruges til fremstilling af Cognac. Den har i sig selv ikke så meget smag og karakter, men det har til gengæld Sauvignon Blanc. Den har så meget, at man næsten aldrig tager fejl, når man sætter næsen i et glas Sauvignon Blanc. Så i den sammenhæng er Colombard den perfekte makker til Sauvignon Blanc. Den kan dysse den meget aromatiske og skarpe drue lidt ned så hvidvinen fremstår blød, selv om den er frisk i stilen. Så her har vi en overordentlig skøn hvidvin med Sauvignon Blancs flotte, knivskapre aromaer af stikkelsbær, hyld, grønt græs og meget markante syre, men med pæne, afrundede kanter af den blide Colombard-drue, som sikrer at vinen aldrig ”stikker” eller bliver for sur. En rigtig god hvidvin i den friske og lette stil.
    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Gascogne">gascogne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra gascogne området i Frankrig
    Navnet Gascogne stammer fra det italienske Vascones, som romerne kaldte baskerne, så noget tyder på, at den historiske provins i det sydvestlige Frankrig har været under romersk indflydelse. Og området ér hovedsageligt beboet af baskere og omfatter departementerne Landes, Gers og Hautes-Pyrénées samt dele af Pyrénées-Atlantiques, Lot-et-Garonne, Tarn-et-Garonne, Haute-Garonne, Gironde og Ariège. Gascogne er kendt for udtrykket "douceur de vivre" (livets sødme), og er især berømt for den berømte franske gåselever, Foie Gras og brandyen Armagnac.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt