Anselmi Capitel Croce 2020
Italien
Veneto
Blød og cremet vin med fed frugt af melon og fersken og fin balance mellem frugt og frugtsyre, der giver vinen et let bid. Diskrete noter fra fadlagringen.
Læs mereBlød og cremet vin med fed frugt af melon og fersken og fin balance mellem frugt og frugtsyre, der giver vinen et let bid. Diskrete noter fra fadlagringen.
Læs mere
225
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fed fisk
Italiensk mad
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Nordisk køkken
Smagsnoter

Fersken

Honning

Mandarin

Merian

Havsalt
Druer
Garganega

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Capitel Croce er en blød, cremet vin, der igen og igen høster høje anmelderroser. Capitel Croce er en af Anselmis egne vinmarker. Vinmarken på blot 5 hektar, ligger på toppen af Zoppega-bakken i Monteforte den vender mod syd og undergrunden er kalkholdig, For at bevare markens økosystem gror der græs mellem rækkerne, der holder jorden porøs, giver mikroorganismer gode betingelser samt gøder jorden på en naturlig måde, Marken er udelukkende beplantet med den lokale drue Carganega og med en dobbelt Cordon opbinding. Anselmi anvender ”grøn høst” og produktionen er kun 4.500 liter per hektar. Høsten foretages manuelt og sker ad to gange for at sikre at kun perfekt modnede druer bliver plukket. Druerne bringes til kælderen i små plastikkasser for at undgå skader på druerne. Efter at stilkene er fjernet, presses druerne nænsomt og druemost og skallerne ligger sammen i en uge i nedkølet tilstand. Gæringen sker i 225 liter fade og efter endt gæring lagrer Capitel Croce yderligere 8 måneder i små, brugte fade. De brugte fade afrunder vinen uden at fadlagringen bliver for dominerende. Efter aftapning lagrer vinen yderligere 9 måneder på flaske inden den frigives til salg. Capitel Croce har en gylden farve og i bouqueten finder du let krydrede indslag. Smagen er blød og cremet med fed frugt af melon og fersken og fin balance mellem frugt og frugtsyre der giver vinen et let bid. Let smag af fadlagringen, men uden at det på nogen måde er for meget. Fremragende længde og tyngde.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Anselmi
Roberto Anselmi er en meget karismatisk vinproducent. Han en af de producenter for hvem vinen er vigtigere end regler. Historien om Roberto Anselmi tager sin begyndelse i 1975 hvor han overtager driften efter sin far. Han gik allerede fra begyndelsen nye veje, han valgte at plante vinstokkene tæt, hvilket giver lavere udbytte per vinstok, dog med en helt anden høj kvalitet. Han gentænkte måden at fremstille vine på i Soave, han anvendte bl.a. delvist små fade til at gære vinen i. Han tænkte på kvalitet i stedet for kvantitet som ellers havde kendetegnet produktionen i Soave. I dag råder Anselmi over 70 hektar vinmarker som er beliggende på skråningerne mellem Monteforte og Soave by. I 2000 valgte Roberto Anselmi at deklassificere sine vine fra Soave til Veneto IGT. Baggrunden var, at han ikke kunne leve med alle de regler der fulgte med ved, at producere DOC-vine - for øvrigt mente han, at mange andre producenter i området ikke levede op til den kvalitet en Soave skulle have.

Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.