Anselmi Capitel Foscarino 2021

Italien
Italien
Veneto

Blød og cremet vin med fed frugt af pærer og hvide ferskner og fin balance mellem frugt og frugtsyre, der giver vinen et let bid. Fremragende længde og tyngde.

Læs mere

Blød og cremet vin med fed frugt af pærer og hvide ferskner og fin balance mellem frugt og frugtsyre, der giver vinen et let bid. Fremragende længde og tyngde.

Læs mere
  Capitel Foscarino 2021
  215
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fed fisk
  Italiensk mad
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Nordisk køkken
  Ost
  Smagsnoter
  Fersken

  Fersken

  Honning

  Honning

  Mandarin

  Mandarin

  Merian

  Merian

  Havsalt

  Havsalt

  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Druer
  Garganega
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Den 10 hektar store vinmark ligger på toppen af Foscarino-bakken i Soave. Vinmarken ligger i 350 meters højde over havet og vender mod syd. Druesammensætningen i Capitel Foscarino er 90% Garganega og 10% Chardonnay. Høstudbyttet er kun 4.500 liter per hektar, hvilket skyldes at der foretages ”grøn høst” i slutningen af juni, hvor op mod halvdelen af drueklaserne fjernes. Resultatet er sunde, fuldmodne druer der høstes ad to gange, i september og oktober, og bringes til vinkælderen i små kasser for at undgå bristede druer. Stilkene fjernes, druerne presses nænsomt og gæringen sættes igang ved en temperatur ved 16 grader. Gæringen foregår med naturlig gær. Efter gæringen ligger den ufiltrerede vin på ståltanke i 6 måneder med ”batonnade” (omrøring) for at opnå mest mulig fylde i vinen. Efter en nænsom filtrering aftappes vinen og ligger yderligere 6 måneder på flaske inden den sælges. Capitel Foscarino har en gylden farve og i bouqueten findes æbler, citrus frugter og mandel. Smagen er blød og cremet med fed frugt af pærer og hvide ferskner og fin balance mellem frugt og frugtsyre der giver vinen et let bid. Fremragende længde og tyngde. Den årlige produktion er på 60.000 flasker og vinen har en holdbarhed på 10 år, når vinen opbevares køligt og mørkt.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Anselmi - wide - 2_Edit.jpg
  Produceret af Anselmi
  Roberto Anselmi er en meget karismatisk vinproducent. Han en af de producenter for hvem vinen er vigtigere end regler. Historien om Roberto Anselmi tager sin begyndelse i 1975 hvor han overtager driften efter sin far. Han gik allerede fra begyndelsen nye veje, han valgte at plante vinstokkene tæt, hvilket giver lavere udbytte per vinstok, dog med en helt anden høj kvalitet. Han gentænkte måden at fremstille vine på i Soave, han anvendte bl.a. delvist små fade til at gære vinen i. Han tænkte på kvalitet i stedet for kvantitet som ellers havde kendetegnet produktionen i Soave. I dag råder Anselmi over 70 hektar vinmarker som er beliggende på skråningerne mellem Monteforte og Soave by. I 2000 valgte Roberto Anselmi at deklassificere sine vine fra Soave til Veneto IGT. Baggrunden var, at han ikke kunne leve med alle de regler der fulgte med ved, at producere DOC-vine - for øvrigt mente han, at mange andre producenter i området ikke levede op til den kvalitet en Soave skulle have.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt