Anselmi Capitel Foscarino 2021
Italien
Veneto
Blød og cremet vin med fed frugt af pærer og hvide ferskner og fin balance mellem frugt og frugtsyre, der giver vinen et let bid. Fremragende længde og tyngde.
Læs mereBlød og cremet vin med fed frugt af pærer og hvide ferskner og fin balance mellem frugt og frugtsyre, der giver vinen et let bid. Fremragende længde og tyngde.
Læs mere
215
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fed fisk
Italiensk mad
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Nordisk køkken
Ost
Smagsnoter

Fersken

Honning

Mandarin

Merian

Havsalt

Æble

Smør

Ananas

Vanilje
Druer
Garganega
Chardonnay
Beskrivelse
Den 10 hektar store vinmark ligger på toppen af Foscarino-bakken i Soave. Vinmarken ligger i 350 meters højde over havet og vender mod syd. Druesammensætningen i Capitel Foscarino er 90% Garganega og 10% Chardonnay. Høstudbyttet er kun 4.500 liter per hektar, hvilket skyldes at der foretages ”grøn høst” i slutningen af juni, hvor op mod halvdelen af drueklaserne fjernes. Resultatet er sunde, fuldmodne druer der høstes ad to gange, i september og oktober, og bringes til vinkælderen i små kasser for at undgå bristede druer. Stilkene fjernes, druerne presses nænsomt og gæringen sættes igang ved en temperatur ved 16 grader. Gæringen foregår med naturlig gær. Efter gæringen ligger den ufiltrerede vin på ståltanke i 6 måneder med ”batonnade” (omrøring) for at opnå mest mulig fylde i vinen. Efter en nænsom filtrering aftappes vinen og ligger yderligere 6 måneder på flaske inden den sælges. Capitel Foscarino har en gylden farve og i bouqueten findes æbler, citrus frugter og mandel. Smagen er blød og cremet med fed frugt af pærer og hvide ferskner og fin balance mellem frugt og frugtsyre der giver vinen et let bid. Fremragende længde og tyngde. Den årlige produktion er på 60.000 flasker og vinen har en holdbarhed på 10 år, når vinen opbevares køligt og mørkt.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Anselmi
Roberto Anselmi er en meget karismatisk vinproducent. Han en af de producenter for hvem vinen er vigtigere end regler. Historien om Roberto Anselmi tager sin begyndelse i 1975 hvor han overtager driften efter sin far. Han gik allerede fra begyndelsen nye veje, han valgte at plante vinstokkene tæt, hvilket giver lavere udbytte per vinstok, dog med en helt anden høj kvalitet. Han gentænkte måden at fremstille vine på i Soave, han anvendte bl.a. delvist små fade til at gære vinen i. Han tænkte på kvalitet i stedet for kvantitet som ellers havde kendetegnet produktionen i Soave. I dag råder Anselmi over 70 hektar vinmarker som er beliggende på skråningerne mellem Monteforte og Soave by. I 2000 valgte Roberto Anselmi at deklassificere sine vine fra Soave til Veneto IGT. Baggrunden var, at han ikke kunne leve med alle de regler der fulgte med ved, at producere DOC-vine - for øvrigt mente han, at mange andre producenter i området ikke levede op til den kvalitet en Soave skulle have.

Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.