Anselmi San Vincenzo 2021
Italien
Veneto
Medium fyldig og meget elegant vin med kompleks, frugtrig karakter med æbleskaller og citrusnoter, flot kombineret med en fin balance mellem syre og frugt.
Læs mereMedium fyldig og meget elegant vin med kompleks, frugtrig karakter med æbleskaller og citrusnoter, flot kombineret med en fin balance mellem syre og frugt.
Læs mereSpar 49%

Før 175 kr.
89
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fed fisk
Italiensk mad
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Nordisk køkken
Skaldyr
Smagsnoter

Fersken

Honning

Mandarin

Merian

Havsalt

Æble

Smør

Ananas

Vanilje

Stikkelsbær

Grapefrugt

Passionsfrugt
Druer
Garganega
Chardonnay
Sauvignon Blanc
Beskrivelse
Druerne til San Vincenzo er dyrket på Anselmis egen vinmark i Monteforte-området tæt ved San Vincenzo monumentet. Vinmarken ligger på toppen af en af de bløde bakker og jordbunden her er en kombination af vulkansk jord og kalk. Druesammentsætningen i San Anselmi San Vicenzo er 70% Garganega, 15% Chardonnay og 15% Sauvignon Blanc. Druerne høstes fra slutningen af september til midten af oktober. Stilkene fjernes ved ankomsten til kælderen og presses nænsomt (pneumatic). Druemosten og skallerne køles ned i en uge inden gæringen går i gang ved 16 grader. Den færdiggærede vin lagres yderligere 6 måneder inden den aftappes på flaske. Vinen lagrer yderligere 3 måneder på flaske inden den frigives. San Vincenzo har en dyb strågul farve, den utrolige komplekse bouquet indeholder toner af modne æbler, bagte pærer og ananassirup. Smagen er medium fyldig og meget elegant, hvor smagen fra de forskellige druesorter giver en kompleks, frugtagtig vin med æbleskaller og citrusnoter som de dominerende elementer, flot kombineret med en fin balance mellem syre og frugt.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Anselmi
Roberto Anselmi er en meget karismatisk vinproducent. Han en af de producenter for hvem vinen er vigtigere end regler. Historien om Roberto Anselmi tager sin begyndelse i 1975 hvor han overtager driften efter sin far. Han gik allerede fra begyndelsen nye veje, han valgte at plante vinstokkene tæt, hvilket giver lavere udbytte per vinstok, dog med en helt anden høj kvalitet. Han gentænkte måden at fremstille vine på i Soave, han anvendte bl.a. delvist små fade til at gære vinen i. Han tænkte på kvalitet i stedet for kvantitet som ellers havde kendetegnet produktionen i Soave. I dag råder Anselmi over 70 hektar vinmarker som er beliggende på skråningerne mellem Monteforte og Soave by. I 2000 valgte Roberto Anselmi at deklassificere sine vine fra Soave til Veneto IGT. Baggrunden var, at han ikke kunne leve med alle de regler der fulgte med ved, at producere DOC-vine - for øvrigt mente han, at mange andre producenter i området ikke levede op til den kvalitet en Soave skulle have.

Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.