Anselmi San Vincenzo 2021

Italien
Italien
Veneto

Medium fyldig og meget elegant vin med kompleks, frugtrig karakter med æbleskaller og citrusnoter, flot kombineret med en fin balance mellem syre og frugt.

Læs mere

Medium fyldig og meget elegant vin med kompleks, frugtrig karakter med æbleskaller og citrusnoter, flot kombineret med en fin balance mellem syre og frugt.

Læs mere
  Spar 49%
  San Vincenzo 2021

  Før 175 kr.

  89
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fed fisk
  Italiensk mad
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Nordisk køkken
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Fersken

  Fersken

  Honning

  Honning

  Mandarin

  Mandarin

  Merian

  Merian

  Havsalt

  Havsalt

  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Garganega
  Chardonnay
  Sauvignon Blanc

  Beskrivelse

  Druerne til San Vincenzo er dyrket på Anselmis egen vinmark i Monteforte-området tæt ved San Vincenzo monumentet. Vinmarken ligger på toppen af en af de bløde bakker og jordbunden her er en kombination af vulkansk jord og kalk. Druesammentsætningen i San Anselmi San Vicenzo er 70% Garganega, 15% Chardonnay og 15% Sauvignon Blanc. Druerne høstes fra slutningen af september til midten af oktober. Stilkene fjernes ved ankomsten til kælderen og presses nænsomt (pneumatic). Druemosten og skallerne køles ned i en uge inden gæringen går i gang ved 16 grader. Den færdiggærede vin lagres yderligere 6 måneder inden den aftappes på flaske. Vinen lagrer yderligere 3 måneder på flaske inden den frigives. San Vincenzo har en dyb strågul farve, den utrolige komplekse bouquet indeholder toner af modne æbler, bagte pærer og ananassirup. Smagen er medium fyldig og meget elegant, hvor smagen fra de forskellige druesorter giver en kompleks, frugtagtig vin med æbleskaller og citrusnoter som de dominerende elementer, flot kombineret med en fin balance mellem syre og frugt.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Anselmi - wide - 2_Edit.jpg
  Produceret af Anselmi
  Roberto Anselmi er en meget karismatisk vinproducent. Han en af de producenter for hvem vinen er vigtigere end regler. Historien om Roberto Anselmi tager sin begyndelse i 1975 hvor han overtager driften efter sin far. Han gik allerede fra begyndelsen nye veje, han valgte at plante vinstokkene tæt, hvilket giver lavere udbytte per vinstok, dog med en helt anden høj kvalitet. Han gentænkte måden at fremstille vine på i Soave, han anvendte bl.a. delvist små fade til at gære vinen i. Han tænkte på kvalitet i stedet for kvantitet som ellers havde kendetegnet produktionen i Soave. I dag råder Anselmi over 70 hektar vinmarker som er beliggende på skråningerne mellem Monteforte og Soave by. I 2000 valgte Roberto Anselmi at deklassificere sine vine fra Soave til Veneto IGT. Baggrunden var, at han ikke kunne leve med alle de regler der fulgte med ved, at producere DOC-vine - for øvrigt mente han, at mange andre producenter i området ikke levede op til den kvalitet en Soave skulle have.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt