Au Bon Climat Chardonnay 2020

USA
USA
Californien
Santa Barbara County

Perfekt balanceret mellem fyldig, intens frugt og frisk koldklimasyre med noter af citrus, moden pære, mirabelle, fersken, smør og ikke mindst diskret fadkrydderi.

Læs mere

Perfekt balanceret mellem fyldig, intens frugt og frisk koldklimasyre med noter af citrus, moden pære, mirabelle, fersken, smør og ikke mindst diskret fadkrydderi.

Læs mere
  • Sustainable
Chardonnay 2020
245
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Gris
Lyst fjerkræ
Skaldyr
Sushi
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Beskrivelse

Chardonnay-visitkortet fra Au Bon Climat. En vin, der for alvor viser, hvad Santa Barbara kan med Chardonnay. Vinen er skabt på et blend fra nogle af områdets fineste marker – Sierra Madre, Bien Nacido, Sierra Madre, Rancho Vinedo og ikke mindst Los Alamos. Efter gæring er vinen lagret 11 måneder i hovedsageligt et til to år gamle, franske egetræsfade. Det fantastiske ved Au Bon Climats vine er, at de på trods af den kraftige inspiration fra Bourgogne, stadig har et tydeligt californisk præg over sig. De har lige en smule mere sol i smagen end klassisk Bourgogne. I duften byder vinen på noter af citrus, moden pære, mirabelle, fersken, smør og ikke mindst diskret fadkrydderi. I smagen har vinen den magiske balance mellem fyldig og intens frugt, der er holdt helt frisk af en fornem koldklima-syre. Oplagt i selskab med stegt hvid fisk, kylling, cremede supper eller blot til hygge og snacks. Bør serveres ved 8-10 grader i de største Bourgogneglas og kan gemmes op til 15 år fra høståret.
Læs hele beskrivelsen
H - BienNacidoVyd-Hill-onTopinFog print_Edit.jpg
Produceret af Au Bon Climat
Au Bon Climat står i dag som vel nok Californiens mest legendariske producent af Chardonnay og Pinot Noir. Grundlagt i 1982 af Jim Clendenden, stærkt inspireret af hans store kærlighed til Bourgogne. Santa Barbara County var intet dengang, men Clendenden skabte nærmest ene mand områdets renommé som et sted, hvor der kunne laves verdensklasse Chardonnay og Pinot Noir især. Clendenden stod fast igennem hele 90’erne og 00’erne, hvor især Robert Parker dikterede tungere og mere koncentrerede vine. Clendenden blev ved med at lave sine elegante og terroir-drevne vine, kraftigt inspireret af hans elskede Bourgogne.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt