Au Bon Climat Chardonnay - Nuits-Blanches au Bouge 2018

USA
USA
Californien
Santa Maria Valley

Hedonistisk vin, som alle med hang til stor og fyldig Chardonnay bør prøve. Kompleks, intens og samtidig letløbende med noter af tropiske frugter, brioche, mynte, hasselnødder og knust kalk.

Læs mere

Hedonistisk vin, som alle med hang til stor og fyldig Chardonnay bør prøve. Kompleks, intens og samtidig letløbende med noter af tropiske frugter, brioche, mynte, hasselnødder og knust kalk.

Læs mere
  • Sustainable
Chardonnay - Nuits-Blanches au Bouge 2018
445
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Gris
Lyst fjerkræ
Ost
Skaldyr
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Beskrivelse

Jim Clendendens hyldest til stor fyldig old-school hvid Bourgogne. Druerne kommer fra den legendariske K Block på Bien Nacido Vineyard og Au Bon Climats egen Le Bon Climat Vineyard. Efter gæring og lagring i hovedsageligt nye og enkelte brugte franske egetræsfade, så udvælger vinmager Jim Adelman de fade med den dybeste og mest fyldige frugt og de danner grundlag for Nuits-Blanches au Bouge. Stilmæssigt er vi her tættere på stor Corton-Charlemagne end mineralsk Chablis. Op fra glasset vælter det med nuancer af bl.a. tropiske frugter, brioche, mynte, hasselnødder og knust kalk. I smagen overvældes man af vinens utrolige dybde og intensitet, for en så fyldig og stor vin er den fornemt letløbende og kompleks. I sandhed en hyldest til hvid Bourgogne på den største skala. Oplagt match til f.eks. stegt pighvar med en sauce rig på smør, stegt kylling med sauce blanquette eller faste oste. En hedonistisk vin, som alle med hang til stor og fyldig Chardonnay bør prøve. Bør serveres ved 10-12 grader i de største Bourgogneglas og kan gemmes op til 20 år fra høståret.
Læs hele beskrivelsen
H - BienNacidoVyd-Hill-onTopinFog print_Edit.jpg
Produceret af Au Bon Climat
Au Bon Climat står i dag som vel nok Californiens mest legendariske producent af Chardonnay og Pinot Noir. Grundlagt i 1982 af Jim Clendenden, stærkt inspireret af hans store kærlighed til Bourgogne. Santa Barbara County var intet dengang, men Clendenden skabte nærmest ene mand områdets renommé som et sted, hvor der kunne laves verdensklasse Chardonnay og Pinot Noir især. Clendenden stod fast igennem hele 90’erne og 00’erne, hvor især Robert Parker dikterede tungere og mere koncentrerede vine. Clendenden blev ved med at lave sine elegante og terroir-drevne vine, kraftigt inspireret af hans elskede Bourgogne.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt