Au Bon Climat Chardonnay - Sanford & Benedict Vine 2019

USA
USA
Californien
Santa Barbara County
  • Vinous
    2019
    2019
    93 Point

Den mest elegante Chardonnay af Au Bon Climats Single Vineyard-vine. Aromaen er på samme tid underspillet og intens, mens smagen balancerer perfekt mellem rigdom og elegance.

Læs mere
  • Vinous
    2019
    2019
    93 Point

Den mest elegante Chardonnay af Au Bon Climats Single Vineyard-vine. Aromaen er på samme tid underspillet og intens, mens smagen balancerer perfekt mellem rigdom og elegance.

Læs mere
    Chardonnay - Sanford & Benedict Vine 2019
    495
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Skaldyr
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Chardonnay

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Den første top vinmark, der blev plantet med fokus på terroir og kvalitet i Santa Barbara County tilbage i 1971 af Richard Sanford og Michael Benedict. Au Bon Climat har som den eneste producent arbejdet med druer fra denne legendariske vinmark uafbrudt siden midten af 80’erne og siden midten af 90’erne har man udelukkende fået druer fra de ældste stokke i den del af marken, der er tættest på det kølige Stillehav. Efter gæring lagres vinen 18 måneder i nye franske egetræsfade på 350 liter fra François Frères. Sanford & Benedict er ofte den mest elegante Chardonnay af Au Bon Climats Single Vineyard-vine. Aromaen er på samme tid underspillet og intens, efter lidt tid i glasset vågner den for alvor op og byder på nuancer af bl.a. citrusfrugt, vanilje, knuste sten, gule blomster, syltet pære og gule æbler. På tungen har vinen den uforlignelige balance mellem rigdom og elegance. Alt er perfekt afstemt og vinens balance er sublim. En fantastisk vin fra en af de mest legendariske vinmarker o Californien og produceret af en af de mest legendariske producenter! Sanford & Benedict Chardonnay er oplagt i selskab med f.eks. stegt eller grillet fisk eller skaldyr med intense saucer, kylling serveret med masser af grønt eller blot som overdådig hyggevin med snacks. Bør serveres ved 10-12 grader i de største Bourgogneglas og kan gemmes op til 25 år fra høståret.
    Læs hele beskrivelsen
    H - BienNacidoVyd-Hill-onTopinFog print_Edit.jpg
    Produceret af Au Bon Climat
    Au Bon Climat står i dag som vel nok Californiens mest legendariske producent af Chardonnay og Pinot Noir. Grundlagt i 1982 af Jim Clendenden, stærkt inspireret af hans store kærlighed til Bourgogne. Santa Barbara County var intet dengang, men Clendenden skabte nærmest ene mand områdets renommé som et sted, hvor der kunne laves verdensklasse Chardonnay og Pinot Noir især. Clendenden stod fast igennem hele 90’erne og 00’erne, hvor især Robert Parker dikterede tungere og mere koncentrerede vine. Clendenden blev ved med at lave sine elegante og terroir-drevne vine, kraftigt inspireret af hans elskede Bourgogne.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt