Au Bon Climat Hildegard 2021
Legendarisk hvidvin fra Au Bon Climat med både stilmæssig og historisk inspiration fra Jim Clendendens elskede Bourgogne.
Læs mereLegendarisk hvidvin fra Au Bon Climat med både stilmæssig og historisk inspiration fra Jim Clendendens elskede Bourgogne.
Læs mereFør 549 kr.
Grønt æble
Citron
Grapefrugt
Fersken
Passionsfrugt
Pære
Mandel
Grus
Knuste sten
Citronskal
Honningmelon
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Det er ingen hemmelighed at Jim Clendenden havde en meget stor kærlighed til Bourgogne – det var da også her han for alvor kom ind i vinens verden tilbage i 70’erne.
Corton-Charlemagne højen i Bourgogne er jo opkaldt efter Kong Charlemagne der herskerede over store dele af Europa omkring 800-tallet. Går man langt nok tilbage, så var højen faktisk ikke plantet med 100 % Chardonnay som i dag, men dengang var det hovedsageligt Pinot Gris, Pinot Blanc og Aligoté man fandt på den gyldne skråning.
Inspireret af den historie skabte Jim Clendenen med første årgang i 1998 et lignende blend fra nogle af de bedste parceller på Bien Nacido Vineyard og opkaldte vinen efter Kong Charlemagnes hustru – Hildegard.
Alt efter årgangen er vinen et blend af ca. 50% Pinot Gris, 45% Pinot Blanc og 5% Aligote. Efter gæring er vinen lagret i 16 måneder i nye fade (225 liter) fra Francois Fréres. Ingen klaring eller filtrering ved aftapning og vinen hviler minimum 12 måneder i flasken inden frigivelse.
Meget kompleks aroma pakket med figen og melon fra Pinot Gris og grønne æbler og stenfrugter fra Pinot Blanc kombineret med let fadkrydderi.
Smagen er cremet og rig som en stor hvid Bourgogne, der har fået 5 % ekstra sol, hvilket giver en imponerende rigdom og dybde i frugten.
Unik og stor vin der bør serveres til mad og i samme kombinationer hvor man f.eks. ville tænke en stor hvid Bourgogne eller kølig Californisk Chardonnay. Det kunne f.eks. være stegt kylling, grillet eller stegt hvid fisk med brunet smør og hasselnødder eller et væld af faste oste.
Hildegard kan uden problemer gemmes op til 15 år fra høståret og servere man den i sin ungdom, bør man give den en tur i en karaffel før servering. udvikle endnu større kompleksitet de næste 10 år.