Balthasar Ress Riesling - Hallgarten 2020

Tyskland
Tyskland
Rheingau

Fabelagtig Riesling fra en fabelagtig årgang. Kølig, elegant og klingende ren hvidvin - fyldt med eksotiske aromaer af gule stenfrugter samt en forfriskende syre.

Læs mere

Fabelagtig Riesling fra en fabelagtig årgang. Kølig, elegant og klingende ren hvidvin - fyldt med eksotiske aromaer af gule stenfrugter samt en forfriskende syre.

Læs mere
  • Ecological
Riesling - Hallgarten 2020
219
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Beskrivelse

Klingende ren Riesling

Er du til kølige, sprøde Riesling-vine med en klingende ren smag af gule stenfrugter er Hallgarten Riesling fra kendte og velrenommerede Weingut Balthasar Ress lige noget for dig. Hvidvinen er exceptionel frisk og frugtrig – og i en ualmindelig høj kvalitet til prisen.

Kølig, elegant og mineralsk hvidvin

Hallgarten Riesling er en typisk koldklima-vin; kølig, elegant og mineralsk. Med sine eksotiske aromaer af gule stenfrugter sender Hallgarten Riesling straks tankerne mod ferie, sol og sommer. Særligt passionsfrugt og nektarin træder frem i den flotte og utrolig lange eftersmag. Samtidig har vinen en dejlig, blød krop og en behagelig, forfriskende syre – og den nærmest kalder på et glas mere.

Fabelagtig Riesling fra fabelagtig årgang

Hallgarten Riesling er en fabelagtig enkeltmarksvin fra Rheingau. Årgangen er 2019 – den bedste årgang længe grundet optimale klima- og jordbundsforhold, der som årgang allerede har indskrevet sig i historiebøgerne som noget helt ekstraordinært. Og det kan i allerhøjeste grad smages! Vinen viser kort og godt, at kombinationen af et højt naturligt restsukkerindhold og et højt syreniveau kan skabe små mirakler.

VDP. Ortswein

VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) er så at sige superligaen blandt tyske vinproducenter. Betegnelsen VDP. Ortswein gives til vine fra disse producenters bedste vinmarker – i dette tilfælde vinmarken Hallgarten – grundet dens optimale mikroklima og evne til at frembringe unikke vine. Druerne kommer altså fra et indsnævret og helt specifikt dyrkningssted. Du er derfor garanteret en lokal, ren og ekspressiv vin, der afspejler området til perfektion.

Høst af druerne

Druerne til Hallgarten Riesling er høstet ad flere omgange på vinmarken Hallgarten; den højest beliggende vinmark i Rheingau. Med sin placering omtrent 300 meter over havet er temperaturerne om sommeren milde krydret med kølige vinde. Druerne er i øvrigt økologisk dyrkede og certificerede.

Frem til slutningen af 90’erne var det så godt som umuligt for Riesling-druerne at modne her. I takt med, at klimaet er blevet lunere, kan det lykkedes i dag. Klimaet er dog stadig så forholdsmæssigt køligt, at druerne modner langsommere og ophober sukker i tilsvarende længere tid. Det giver optimal frugtfylde og friskhed.

Vinifikation

Efter høsten transporteres druerne nænsomt til vingården, hvor de presses. Mosten gærer i temperaturkontrollerede tanke af rustfri stål, hvorefter vinen lagres på sit bundfald nogle måneder ekstra for at opnå fylde og kompleksitet. Dermed udvikler vinen sig optimalt.

Perfekt ledsager til hyggelige stunder

Hallgarten Riesling er den ideelle ledsager til fest, familiefejring eller havefest. Nyd den til lette retter, gerne med et asiatisk præg, sødt bagværk eller helt, som den er.

Læs hele beskrivelsen
H - Balthasar-Ress-wide-6_Edit.jpg
Produceret af Balthasar Ress
Balthasar Ress er en af Rheingaus mest innovative producenter. Selvom huset har en lang og agtværdig historie bag sig, synes nysgerrigheden og en næsten legesyg tilgang til vinfremstilling hele tiden at drive det fremad mod nye højder. I dag er det Stefan og Christian, henholdsvis fjerde og femte generation, der står ved roret af familieforetagendet. I 2010 overtog Christian driften af Balthasar Ress, og hans udtalte ambition var dengang som nu, at Balthasar Ress skulle indfinde sig i toppen af Rheingaus producenter. Sammen med vingårdschef Olivér Schmid videreudvikler de i fællesskab de 46 ha vinmarker efter økologiske retningslinjer og i overensstemmelse med Maria Thuns biodynamiske kalender. Denne holistiske tilgang gør Balthasar Ress-vinene til det, de er i dag: Kompromisløse kvaliteter med respekt for naturen.
Fra <a href="/sog/?q=Rheingau">rheingau</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
Fra rheingau området i Tyskland
Rheingau er et af de mindste af de 13 klassiske, tyske vinområder. Rheingau er kendt for sine flotte Riesling-vine, der næppe laves bedre noget andet sted i verden, men er også kendt for sine legendariske vinejendomme som Eberbach og Schloss Johannisberg. På sidstnævnte slot lavede munkene verdens første, ædelsøde vin i 1775. Når man ser i gamle prislister fra begyndelsen af 1900-tallet, rangerer vinene fra Rheingau blandt verdens dyreste vine. Rheingaus ca. 3100 hektar vinstokke udgør kun 3 % af Tysklands samlede vindyrkningsareal.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt