Bestheim Pinot Blanc - Classic 2022

Frankrig
Frankrig
Alsace

Elegant, blød og behageligt afstemt Pinot Blanc fra Alsace med frisk smag og diskret bouquet af blomster, æbler, pærer og et strejf af stikkelsbær.

Læs mere

Elegant, blød og behageligt afstemt Pinot Blanc fra Alsace med frisk smag og diskret bouquet af blomster, æbler, pærer og et strejf af stikkelsbær.

Læs mere
    Pinot Blanc - Classic 2022
    115
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asiatisk mad
    Lyst fjerkræ
    Mad med citrus
    Mager fisk
    Ost
    Skaldyr
    Sushi
    Smagsnoter
    Pære

    Pære

    Fersken

    Fersken

    Mandel

    Mandel

    Citron

    Citron

    Grus

    Grus

    Knuste sten

    Knuste sten

    Druer
    Pinot Blanc

    Beskrivelse

    Pinot Blanc er en let, frisk og frugtagtig drue, der ofte bruges som basisvin til Crémant d’Alsace. Den kendes også under navnet Klevner og udgør ca. 20 % af det dyrkede areal i Alsace. Her i Alsace står den altid bag elegante, slanke vine med meget fin balance mellem blomstersødme og pikant syrlighed. Nyd denne ung til forretter, som f.eks. kogt fisk, lyse skaldyr, salater og fjerkræ. Lys gul farve med en diskret bouquet af blomster og modne frugter samt en blød og behagelig frisk smag.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Bestheim - wide - 1_Edit_Edit.jpg
    Produceret af Bestheim
    Det er vinbønderne fra de 2 landsbyer Bennwihr og Westhalten der i dag er samlet under vinhus-navnet Bestheim. Det skete i 1997. Alle vinbønder kender og accepterer filosofien og reglerne for Bestheim, de har nemlig selv været med til at formulere dem. De har sat deres egen høje standard med hensyn til hektarudbytte, naturlig alkoholindhold mv. Jorden og druerne skal komme til udtryk i vinen. Det er ledetråden i deres arbejde. For hvad er egentlig en god vin fra Alsace, hvis ikke den har karakter og smag af den jord, hvor vinstokkene har deres rødder? Vinens aroma skal afspejle det overdådige landskab omkring Bennwihr. De sanseindtryk, som den efterlader i munden, skal udtrykke den ægthed, harmoni og livsglæde, der kendetegner dette hjørne af Frankrig, som ”månejægerne” har viet deres liv til.
    Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra alsace området i Frankrig
    Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt