Bibo Runge Riesling - Hargardun - Trocken 2017

Tyskland
Tyskland
Rheingau

Fyldig og let sødmefuld vin med noter af solmodne appelsiner, bagte Belle de Boskoop-æbler og hvide ferskner. Underliggende egetoner afbalanceres eksemplarisk af den forfriskende og præcise syre.

Læs mere

Fyldig og let sødmefuld vin med noter af solmodne appelsiner, bagte Belle de Boskoop-æbler og hvide ferskner. Underliggende egetoner afbalanceres eksemplarisk af den forfriskende og præcise syre.

Læs mere
  Riesling - Hargardun - Trocken 2017
  299
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Lyst fjerkræ
  Stærk krydret mad
  Sushi
  Vegetariske retter
  Velkomst
  Smagsnoter
  Lime

  Lime

  Grønt æble

  Grønt æble

  Honning

  Honning

  Jasmin

  Jasmin

  Petroleum

  Petroleum

  Citron

  Citron

  Druer
  Riesling

  Beskrivelse

  Med Walter Bibo og Kai Runges Hargardun Rheingau Riesling Halbtrocken, går vi et niveau op i kvalitet, og umiddelbarheden i deres glimrende to øvrige vine, afløses af en kompleksitet af mere intellektuel karakter. Kort og godt en vin der kalder til eftertanke, og helst ledsaget af et måltid af de bedre. Riesling-druerne til denne vin kommer fra gamle, lavtydende vinstokke. 24 timers macerering, blidt kurvepres, efterfulgt af gæring og lagring i 1.200 liter egefade, resulterer her i en fyldig og let sødmefuld nektar med noter af solmodne appelsiner, bagte Belle de Boskoop æbler og hvide ferskner. Egetonerne fra fadlagringen danner en underliggende klangbund, der afbalanceres eksemplarisk af vinenes forfriskende og præcise syre.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Bibo-Runge-high -1_Edit.jpg
  Produceret af Bibo Runge
  Det, der fra den spæde start i 2013, har været firmaet mantra og fokus, er den tid det tager at fremstille god og terroir-tro vin. Det har blandt andet udmøntet sig i anvendelse af traditionel kurvepresse, som meget få anvender i dag. Med denne tager det typisk op til fire gange længere at få mosten ud af druerne, sammenholdt med en moderne presse, men resulterer i en renere, klarere og mere koncentreret most. Efter presningen gærer mosten i rustfri ståltanke og i klassiske egefade af 2.400, 1.200 eller 600 liter, og temperaturen er holdt mellem 16-18 grader, for at bibeholde mest mulig af Riesling-druens karakter. Efter gæringen lagrer al vinen fra ståltankene i egefade, stadig ved lave temperaturer, for dermed at strække og langsommeliggøre processen. Det er ifølge Walter Bibo og Markus Bonsels den vej, store og komplekse vine bliver til.
  Fra <a href="/sog/?q=Rheingau">rheingau</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
  Fra rheingau området i Tyskland
  Rheingau er et af de mindste af de 13 klassiske, tyske vinområder. Rheingau er kendt for sine flotte Riesling-vine, der næppe laves bedre noget andet sted i verden, men er også kendt for sine legendariske vinejendomme som Eberbach og Schloss Johannisberg. På sidstnævnte slot lavede munkene verdens første, ædelsøde vin i 1775. Når man ser i gamle prislister fra begyndelsen af 1900-tallet, rangerer vinene fra Rheingau blandt verdens dyreste vine. Rheingaus ca. 3100 hektar vinstokke udgør kun 3 % af Tysklands samlede vindyrkningsareal.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt