Bibo Runge Riesling - Hargardun - Trocken 2017

Tyskland
Tyskland
Rheingau

Fyldig og let sødmefuld vin med noter af solmodne appelsiner, bagte Belle de Boskoop-æbler og hvide ferskner. Underliggende egetoner afbalanceres eksemplarisk af den forfriskende og præcise syre.

Læs mere

Fyldig og let sødmefuld vin med noter af solmodne appelsiner, bagte Belle de Boskoop-æbler og hvide ferskner. Underliggende egetoner afbalanceres eksemplarisk af den forfriskende og præcise syre.

Læs mere
    Riesling - Hargardun - Trocken 2017
    289
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asiatisk mad
    Lyst fjerkræ
    Stærk krydret mad
    Sushi
    Vegetariske retter
    Velkomst
    Smagsnoter
    Lime

    Lime

    Grønt æble

    Grønt æble

    Honning

    Honning

    Jasmin

    Jasmin

    Petroleum

    Petroleum

    Citron

    Citron

    Druer
    Riesling

    Beskrivelse

    Med Walter Bibo og Kai Runges Hargardun Rheingau Riesling Halbtrocken, går vi et niveau op i kvalitet, og umiddelbarheden i deres glimrende to øvrige vine, afløses af en kompleksitet af mere intellektuel karakter. Kort og godt en vin der kalder til eftertanke, og helst ledsaget af et måltid af de bedre. Riesling-druerne til denne vin kommer fra gamle, lavtydende vinstokke. 24 timers macerering, blidt kurvepres, efterfulgt af gæring og lagring i 1.200 liter egefade, resulterer her i en fyldig og let sødmefuld nektar med noter af solmodne appelsiner, bagte Belle de Boskoop æbler og hvide ferskner. Egetonerne fra fadlagringen danner en underliggende klangbund, der afbalanceres eksemplarisk af vinenes forfriskende og præcise syre.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Bibo-Runge-high -1_Edit.jpg
    Produceret af Bibo Runge
    Det, der fra den spæde start i 2013, har været firmaet mantra og fokus, er den tid det tager at fremstille god og terroir-tro vin. Det har blandt andet udmøntet sig i anvendelse af traditionel kurvepresse, som meget få anvender i dag. Med denne tager det typisk op til fire gange længere at få mosten ud af druerne, sammenholdt med en moderne presse, men resulterer i en renere, klarere og mere koncentreret most. Efter presningen gærer mosten i rustfri ståltanke og i klassiske egefade af 2.400, 1.200 eller 600 liter, og temperaturen er holdt mellem 16-18 grader, for at bibeholde mest mulig af Riesling-druens karakter. Efter gæringen lagrer al vinen fra ståltankene i egefade, stadig ved lave temperaturer, for dermed at strække og langsommeliggøre processen. Det er ifølge Walter Bibo og Markus Bonsels den vej, store og komplekse vine bliver til.
    Fra <a href="/sog/?q=Rheingau">rheingau</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
    Fra rheingau området i Tyskland
    Rheingau er et af de mindste af de 13 klassiske, tyske vinområder. Rheingau er kendt for sine flotte Riesling-vine, der næppe laves bedre noget andet sted i verden, men er også kendt for sine legendariske vinejendomme som Eberbach og Schloss Johannisberg. På sidstnævnte slot lavede munkene verdens første, ædelsøde vin i 1775. Når man ser i gamle prislister fra begyndelsen af 1900-tallet, rangerer vinene fra Rheingau blandt verdens dyreste vine. Rheingaus ca. 3100 hektar vinstokke udgør kun 3 % af Tysklands samlede vindyrkningsareal.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Tilbud på
    enkeltstyk

    Smag dig nemt igennem
    vores sortiment

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    og aftenlevering

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt