Bibo Runge Riesling - Kleiner Revoluzzer - Trocken 2018

Tyskland
Tyskland
Rheingau

Krystalklar vin med fine noter af grønne æbler, citrus- og passionsfrugt. Disse elementer går igen i smagen, med en medium fylde og en livgivende syre.

Læs mere

Krystalklar vin med fine noter af grønne æbler, citrus- og passionsfrugt. Disse elementer går igen i smagen, med en medium fylde og en livgivende syre.

Læs mere
  Spar 37%
  Riesling - Kleiner Revoluzzer - Trocken 2018

  Før 219 kr.

  139
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Gris
  Mager fisk
  Østers
  Sushi
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Lime

  Lime

  Grønt æble

  Grønt æble

  Honning

  Honning

  Jasmin

  Jasmin

  Petroleum

  Petroleum

  Citron

  Citron

  Druer
  Riesling

  Beskrivelse

  Riesling Trocken er en flot introduktion til det passionsdrevne vinhus Bibo Runge. Vinhuset har gennem sit mangeårige engagement i og omkring Rheingau et solidt netværk, og dermed adgang til en lang række bønder, der kan forsyne med Riesling-druer af prima kvalitet.

  Elegant og udadvendt hvidvin

  Druerne til denne vin kommer primært fra marker høstet på Rhinens nordlige bred, mellem Rüdesheim og Eltville. Ved ankomsten til vingården macererer druerne i cirka 14 timer, inden de presses nænsomt i den traditionelle kurvepresse. Herefter gærer og lagrer vinen i store egefade. Bibo Runges Rheingau Riesling Trocken er krystalklar med fine noter af grønne æbler, citrus- og passionsfrugt. Disse elementer går igen i smagen, med en medium fylde og en nærmest kirurgisk præcis, livgivende og mundvandsfremkaldende syre.

  En imødekommende og elegant hvidvin, der byder på Riesling-druens mest indbydende karakteristika med ren frugt og retningsgivende syre. Vinen er en oplagt ledsager til sushi og andet godt fra havet, men vil også være en udmærket terrassevin.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Bibo-Runge-high -1_Edit.jpg
  Produceret af Bibo Runge
  Det, der fra den spæde start i 2013, har været firmaet mantra og fokus, er den tid det tager at fremstille god og terroir-tro vin. Det har blandt andet udmøntet sig i anvendelse af traditionel kurvepresse, som meget få anvender i dag. Med denne tager det typisk op til fire gange længere at få mosten ud af druerne, sammenholdt med en moderne presse, men resulterer i en renere, klarere og mere koncentreret most. Efter presningen gærer mosten i rustfri ståltanke og i klassiske egefade af 2.400, 1.200 eller 600 liter, og temperaturen er holdt mellem 16-18 grader, for at bibeholde mest mulig af Riesling-druens karakter. Efter gæringen lagrer al vinen fra ståltankene i egefade, stadig ved lave temperaturer, for dermed at strække og langsommeliggøre processen. Det er ifølge Walter Bibo og Markus Bonsels den vej, store og komplekse vine bliver til.
  Fra <a href="/sog/?q=Rheingau">rheingau</a> området i <a href="/sog/?q=tyskland">Tyskland</a>
  Fra rheingau området i Tyskland
  Rheingau er et af de mindste af de 13 klassiske, tyske vinområder. Rheingau er kendt for sine flotte Riesling-vine, der næppe laves bedre noget andet sted i verden, men er også kendt for sine legendariske vinejendomme som Eberbach og Schloss Johannisberg. På sidstnævnte slot lavede munkene verdens første, ædelsøde vin i 1775. Når man ser i gamle prislister fra begyndelsen af 1900-tallet, rangerer vinene fra Rheingau blandt verdens dyreste vine. Rheingaus ca. 3100 hektar vinstokke udgør kun 3 % af Tysklands samlede vindyrkningsareal.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt