Boutinot Gros Manseng - Uva Non Grata 2020

Frankrig
Frankrig
Vin de France

Aromatisk, letløbende og sprød. Uva Non Grata Gros Manseng er nyeste skud på stammen fra Boutinot og et rent overflødighedshorn af friske eksotiske frugter med liflig sødme.

Læs mere

Aromatisk, letløbende og sprød. Uva Non Grata Gros Manseng er nyeste skud på stammen fra Boutinot og et rent overflødighedshorn af friske eksotiske frugter med liflig sødme.

Læs mere
  Spar 34%
  Gros Manseng - Uva Non Grata 2020

  Før 89 kr.

  59
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Indisk mad
  Mager fisk
  Østers
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Abrikos

  Abrikos

  Pære

  Pære

  Kvæde

  Kvæde

  Blomster

  Blomster

  Hvid peber

  Hvid peber

  Druer
  Gros Manseng

  Beskrivelse

  Sprød fransk nyhed

  Aromatisk, liflig, sprød og letløbende. Uva Non Grata Gros Manseng er det nyeste skud på stammen fra det franske vinhus Boutinot og et rent overflødighedshorn af friske eksotiske frugter. Her får du fine florale duftnoter og liflig sødme. Vinen er et betagende og imødekommende eksempel på, hvad den ret ukendte, franske hvidvinsdrue Gros Manseng kan præstere og en rigtig slubrevin til alle, der kan lide franske hvidvine med blid sødme og balanceret frugtsyre.

  Velafstemt smagsharmoni

  Gros Manseng stortrives i den lange, hede sydfranske sommer, hvor druen får netop den mængde sol og varme, som den skal bruge for at modnes til perfektion. Gros Manseng modner nemlig så sent, at der ofte først høstes i midten af oktober. Druen er lille og har tyk skal og kan derfor modne længe uden at miste sin friske og retningsgivende frugtsyre.

  For at sikre den perfekte balance mellem sødme og frugtsyre i den endelige hvidvin, har Boutinot med denne fine hvidvin skabt et blend af to forskellige produktionsmetoder. Den ene del af druerne høstes tidligere for at holde vinen i en tør, enormt livlig og lys stil, mens en mindre andel af druerne høstes sent for at bringe sødmefulde, dybe frugtnoter og krydrede toner i forgrunden. Resultatet er en vibrerende smagsoplevelse, der med legende lethed fører dig fra den ene slurk til den næste. I næsen byder vinen på røget guava, moden pære, melon og et anstrøg af kaprifolie, mens smagen strutter af melon, papaya og passionsfrugt.

  Perfekt til asiatisk og indisk

  Uva Non Grata er skabt til umiddelbar nydelse og et sikkert hit til hyggelige aftener med venner og familie. En læskende hvidvin i glasset en fredag, men også en fortrinlig ledsager til ostebordet eller til aromatiske, krydrede retter, f.eks. asiatisk eller indisk.

  Læs hele beskrivelsen
  TOP- Boutinot - wide - 6_Edit.jpg
  Produceret af Boutinot
  Boutinot etablerede sig i Rhône i 1980. Filosofien for vinhuset er at skabe gode vine – vine der er drikkemodne, når de bliver frigivet, men som også udvikler sig med årene, vine som er skabt til at nyde i selskab med god mad og som formidler deres eget terroir. Vine der i smag og duft fortæller os om det sted i verden vinstokken har stået. Om hvordan og hvor mange timer solen har varmet og modnet frugten. Om regnvejr og nattekulde. Om havets indflydelse. Om hvilke insekter der har summet i marken og levet i jorden under planten. Om menneskehænderne, der nænsomt har adskilt klaser fra stok tidligt om morgenen, mens druerne er kølige. Filosofien bag dette vinforetagende er, at god vin bliver til med tålmodighed og passion. Processen fra drue til flaske er præget af omstændighed, hvor mennesket griber mindst muligt ind i naturens rigdom. Formålet er at lave vine, der skaber glæde når de nydes i godt selskab og som understreger god gastronomi – dette er det simple etos for Boutinot, og det kommer ganske klart til udtryk, når man smager på vinene.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt