Catanga Airén/Sauvignon Blanc 2020

Spanien
Spanien
Castilla - La Mancha

Dejlig økologisk vin med en frisk og elegant bouquet af citrus og hvide frugter. Masser af frugt og en dejlig lang og behagelig eftersmag.

Læs mere

Dejlig økologisk vin med en frisk og elegant bouquet af citrus og hvide frugter. Masser af frugt og en dejlig lang og behagelig eftersmag.

Læs mere
  • Ecological
Airén/Sauvignon Blanc 2020
89
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asparges
Fed fisk
Ost
Østers
Tapas
Smagsnoter
Æble

Æble

Ananas

Ananas

Grapefrugt

Grapefrugt

Banan

Banan

Rose

Rose

Stikkelsbær

Stikkelsbær

Honning

Honning

Fersken

Fersken

Passionsfrugt

Passionsfrugt

Druer
Airen
Sauvignon Blanc

Beskrivelse

Catanga kombinerer økologisk vinfremstilling med den rigtige kvalitet til den rigtige pris, alt sammen pakket ind i et moderne udtryk. Catanga Airén/Sauvignon Blanc er frembragt på økologisk certificerede druer, dyrket i området La Mancha, som er høstet om natten for at undgå oxidering. Druerne er omhyggeligt sorteret, så kun de bedste indgår i den færdige vin. Gæringen foregår i temperaturkontrollerede ståltanke ved 16 grader i ca. 18-20 dage. Inden aftapning filtreres og koldstabiliseres vinen. Vinens druesammensætning er 20 % Sauvignon Blanc og 80 % Airén, som er en hvidvinsdrue der udelukkende bliver dyrket i La Mancha. Catanga Airén/Sauvignon Blanc har en lys gylden farve med et let grønligt skær. Bouqueten er frisk og elegant med citrus og hvide frugter i front. Den er frugtrig med en lang og behagelig eftersmag.
Læs hele beskrivelsen
H - Latue - Wide - 4_Edit.jpg
Produceret af Bodegas Latué
Bodegas Latué er et af de største økologiske vinerier i Europa. De råder over 1.000 ha. økologisk certificerede vinmarker, og et helt moderne state-of-the-art vineri. Bodegaen har vundet mange internationale priser for deres økologiske vine. Bodegas Latué ligger i La Mancha i centrum af Spanien. Bag vinene står Jorge Pradillo, som har været Winemaker for Bodegas Latué siden 1985. Pradillo har tidligere arbejdet for adskillige vinhuse i Spanien og har besøgt stort set alle de største vinproducerende regioner i verden for at søge inspiration og viden – både indenfor vinfremstilling, men i særdelshed også trends og tendenser i markedet. Denne viden har han taget med sig til Bodegas Latué hvor han bl.a. står bag serien Catanga.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla - La Mancha">castilla - la mancha</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Castilla-La Mancha er spaniens største vinproducerende region, og afdækker et areal på ikke færre end 700.000 ha. Således har regionen stået bag omkring halvdelen af al vin produceret i Spanien, ikke mindst anført af hvidvinsdruen Airén, der på et tidspunkt var verdens mest beplantede sort. Vinene fra den vidtfavnene region, der ligger på et plateau i cirka 700-800 meters højde syd for hovedstaden Madrid, blev frem til slutningen 1970’erne primært solgt i bulk, men herefter gennemgik regionen i al stilhed en kvalitetsmæssig revolution – ikke mindst takket være indføring af moderne teknikker og marker og kældre. De relativt billige jordpriser i Castilla-La Mancha er selvsagt en stærkt medvirkende årsag til, at vinene herfra typisk ligger i et yderst attraktivt prisniveau. Således kan Castilla-La Mancha i dag bryste sig af at være en region, der måske mere end nogen anden, formår at levere vine med en helt enestående sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt