Chapoutier - Tournon Chardonnay - Pyrenées 2020

Australien
Australien
Victoria
 • Oldenburgs Vinguide
  2016
  2016
  17,5 Point
 • Din Vin Guide
  2012
  2012
  93 Point

Fantastisk lagret Chardonnay, der duft og smag byder på masser af eksotiske frugter, og underliggende ristede noter. Den intense frugt afbalanceres flot af en forfriskende syre og mineralitet.

Læs mere
 • Oldenburgs Vinguide
  2016
  2016
  17,5 Point
 • Din Vin Guide
  2012
  2012
  93 Point

Fantastisk lagret Chardonnay, der duft og smag byder på masser af eksotiske frugter, og underliggende ristede noter. Den intense frugt afbalanceres flot af en forfriskende syre og mineralitet.

Læs mere
  Spar 68%
  Chardonnay - Pyrenées 2020

  Før 245 kr.

  79
  kr. /stk
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Flødebaserede retter
  Lyst fjerkræ
  Skaldyr
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Oldenburgs Vinguide: 17,5/20 Point

  “Michel Chapoutiers markante Chardonnay laves af druer fra Pyrenées, der i forbilledlig balance kombinerer klima, terroir og druer med tropiske anlæg. Derfor bliver smagen også en kombination af frisk ananas skåret med rund hånd, mango og pomelo – forfinet med mineraler og en lang, frisk syre. De tropiske tilløb er energiske, men balancen holdes lige præcis, vinen holder sig træfri og frisk og er en glimrende fiskevin.”

  Elegant Chardonnay

  Denne herlige Chardonnay dyrkes i kvarts- og lerholdige jorder i Victoria, nordøst for Melbourne. Druerne håndhøstes typisk i slutningen af februar, og presses i hele klaser efter ankomsten til vingården, og gennemgår 48 timers koldmaceration inden gæringen igangsættes i små egefade, hvoraf 20% er nye. Som følge deraf har vinen en smuk gylden farve. I både duft og smag byder den på masser af eksotiske frugter, med underliggende ristede noter fra opholdet i egefadene. Smagsmæssigt holdes den intense frugt elegant i skak af den afbalancerende syre og mineralitet. Pyrenees Chardonnay manøvrerer elegant rundt om skaldyr, lyst kød og de mere eksotiske karryretter.

  Læs hele beskrivelsen
  H1 - Tournong-M_Chapoutier wide.jpg
  Produceret af Tournon M. Chapoutier
  Michel Chapoutier er en af den franske Rhône-dals mest velansete og dygtige vinmagere. Især kendskabet til det helt specifikke terroir, og således enorm respekt og forståelse for naturen, har givet ham verdensklassestatus. Han er kendt som pioner og ildsjæl. I 1997 satte han sig for at udforske det australske kontinent med henblik på at lade Rhône-traditionerne udfolde sig i Australiens helt unikke terroir. Her lavede han i nogle år vin med nogle etablerede producenter, indtil han i 2009 besluttede sig for selv at købe to nye vinmarker i "Victorian Pyrenees" i Sydøstaustralien. Her forsøger Chapoutier at udforske Syrah/Shiraz druen i et nyt terroir, som han og hans familie har arbejdet meget med hjemme i Rhône-regionen.
  Fra <a href="/sog/?q=Victoria">victoria</a> området i <a href="/sog/?q=australien">Australien</a>
  Fra victoria området i Australien
  Det sydøstligste hjørne af Australien er beriget af mange forskellige klimaer, her findes varme regioner med tørt efterår, og mere kølige regioner med forbløffende varierede mikroklimaer. Området kan producere vine, der nemt kan forveksles med stilen i Rhône med intense Shiraz-vine, der smager af krydderi og peber. Dog får de som regel en noget mørkere bærfrugt, der er langt mere typisk australsk. Desuden kan druer som Pinot Noir og Chardonnay nemmere trives her end i resten af Australien grundet de noget lavere temperaturer.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt