Chapoutier - Tournon Viognier/Marsanne - Mathilda 2021

Australien
Australien
Victoria

Flot sart gylden med dejlig bouquet som byder på friskhed og gule stenfrugter i overflod. Smagen besidder de selvsamme elementer med en fin afsluttende mineralitet.

Læs mere

Flot sart gylden med dejlig bouquet som byder på friskhed og gule stenfrugter i overflod. Smagen besidder de selvsamme elementer med en fin afsluttende mineralitet.

Læs mere
    Viognier/Marsanne - Mathilda 2021
    205
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Allround
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Mandarin

    Mandarin

    Fersken

    Fersken

    Mango

    Mango

    Honning

    Honning

    Rose

    Rose

    Citron

    Citron

    Abrikos

    Abrikos

    Akacie

    Akacie

    Druer
    Viognier
    Marsanne

    Beskrivelse

    Dette klassiske Rhône-blend gør sig bestemt også godt på den modsatte side af kloden, hvor Viognier og Marsanne-druerne synes at stortrives. Når de har nået den optimale modenhed høstes druerne, og afstilkes ved ankomsten til vingården, Herefter presses de blidt, og koldmacererer i ca. 48 timer inden gæringen starter i rustfri ståltanke, hvor den også lagrer i yderligere fem måneder på sit bundfald. Den færdige vin har en sart gylden farve, og en bouquet som byder på friskhed og gule stenfrugter i overflod. Smagen besidder de selvsamme elementer, og har desuden en fin afsluttende mineralitet.
    Læs hele beskrivelsen
    H1 - Tournong-M_Chapoutier wide.jpg
    Produceret af Tournon M. Chapoutier
    Michel Chapoutier er en af den franske Rhône-dals mest velansete og dygtige vinmagere. Især kendskabet til det helt specifikke terroir, og således enorm respekt og forståelse for naturen, har givet ham verdensklassestatus. Han er kendt som pioner og ildsjæl. I 1997 satte han sig for at udforske det australske kontinent med henblik på at lade Rhône-traditionerne udfolde sig i Australiens helt unikke terroir. Her lavede han i nogle år vin med nogle etablerede producenter, indtil han i 2009 besluttede sig for selv at købe to nye vinmarker i "Victorian Pyrenees" i Sydøstaustralien. Her forsøger Chapoutier at udforske Syrah/Shiraz druen i et nyt terroir, som han og hans familie har arbejdet meget med hjemme i Rhône-regionen.
    Fra <a href="/sog/?q=Victoria">victoria</a> området i <a href="/sog/?q=australien">Australien</a>
    Fra victoria området i Australien
    Det sydøstligste hjørne af Australien er beriget af mange forskellige klimaer, her findes varme regioner med tørt efterår, og mere kølige regioner med forbløffende varierede mikroklimaer. Området kan producere vine, der nemt kan forveksles med stilen i Rhône med intense Shiraz-vine, der smager af krydderi og peber. Dog får de som regel en noget mørkere bærfrugt, der er langt mere typisk australsk. Desuden kan druer som Pinot Noir og Chardonnay nemmere trives her end i resten af Australien grundet de noget lavere temperaturer.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt