Château La Nerthe Châteauneuf-du-Pape Blanc - Clos de Beauvenir 2015

Frankrig
Frankrig
Côtes du Rhône Villages
Rhône Syd
 • Parkers Wine Advocate
  2015
  2015
  92-95 Point

Majestætiske vin med imponerende friskhed og en eksemplarisk elegance. Krystallinsk, kompleks og frisk med eksotiske påmindelser om ananas og solmodne citroner.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2015
  2015
  92-95 Point

Majestætiske vin med imponerende friskhed og en eksemplarisk elegance. Krystallinsk, kompleks og frisk med eksotiske påmindelser om ananas og solmodne citroner.

Læs mere
 • Ecological
Spar 38%
Châteauneuf-du-Pape Blanc - Clos de Beauvenir 2015

Før 879 kr.

549
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Flødebaserede retter
Foie Gras
Ost
Skaldyr
Smagsnoter
Stikkelsbær

Stikkelsbær

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fersken

Fersken

Passionsfrugt

Passionsfrugt

Blomme

Blomme

Pære

Pære

Citronskal

Citronskal

Druer
Roussanne
Clairette
Grenache Blanc
Bourboulenc

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Af en eller anden grund har hvid Châteauneuf-du-Pape – eller faktisk samtlige hvidvine fra Rhône, haft svært ved at trænge igennem til de danske forbrugere. Det er i grunden trist, for smagsprofilen er faktisk ganske unik og yderst gastronomisk velegnet, og den lader sig ikke lige sådan kopiere. Der findes dog enkelte vine fra det nordlige Rhône, og endnu færre fra sydlige Rhône, der har indskrevet sig i bøgerne over legendariske vine, som enhver connaisseur bør stifte bekendtskab med. En af disse er ubetinget Château La Nerthes luksus-cuvée Clos de Beauvenir. Vinen er sammenstukket af Roussanne, Clairette, Grenache Blanc og Bourboulenc. Hovedparten af vinen består af Rousanne, som er gæret og lagret i ti måneder i små egefade hvoraf en tredjedel af nye. Først herefter sammenstikkes den endelige vin. Clos de Beauvenir har en gyldengrøn farve, og i næsen afslører den koncentrerede noter af hyldebær, mandelmælk og citrusfrugter. Smagen er krystallinsk og frisk med eksotiske påmindelser om ananas, mango og solmodne citroner. Eftersmagen er lang, kompleks og forrygende godt afstemt med de underliggende, præsente fadnoter. Denne majestætiske vin har en imponerende friskhed og en eksemplarisk elegance. Det er storhed i flydende form.
Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Côtes du Rhône Villages">côtes du rhône villages</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt