Clos Du Moulin Aux Moines Auxey-Duresses Blanc 2020

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Historisk monopol Clos, skabt helt tilbage i år 932 af Abbey-munkene i Bourgogne. Består af ca. tre hektar, hvoraf de 0,8 er tilplantet med Chardonnay.

Læs mere

Historisk monopol Clos, skabt helt tilbage i år 932 af Abbey-munkene i Bourgogne. Består af ca. tre hektar, hvoraf de 0,8 er tilplantet med Chardonnay.

Læs mere
  • Ecological
Auxey-Duresses Blanc 2020
505
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Kammusling
Mager fisk
Skaldyr

Beskrivelse

Historisk monopol Clos, skabt helt tilbage i år 932 af Abbey-munkene i Bourgogne. Består af ca. tre hektar, hvoraf de 0,8 er tilplantet med Chardonnay. Blev genplantet i 1990 og er siden 2008 blevet dyrket økologisk (certificeret) og biodynamisk siden 2016. Chardonnay-stokkene på marken står i den østlige ende, klos op ad grænsen til Meursault. Udbytterne er lave, og marken pløjes og passes udelukkede ved hjælp af heste. Som altid hos Moulin aux Moines, så er vinene gæret ved den naturlige gær, brugen af nyt fad er begrænset til 5-10% og generelt hersker her en ’hands-off’ tilgang i kælderen. Hvid Bourgogne på den helt store klinge og et godt bevis for, hvorfor Auxey-Duresses som appellation er godt på vej ind i det helt fine selskab. Duften vælter op af glasset med bl.a. fuldmoden fersken, citrusfrugter, hvide blomster, diskrete fadtoner, flint, smør og mirabelle. Smagen er alt det man ønsker i en hvid Bourgogne – fylde og elegance på samme tid. Pakket med rig gul fuldmoden frugt og alligevel danser vinen over tungen. En vin der fantastisk alene, men fortjener at blive serveret til f.eks. stegt pighvar, hummer eller kammuslinger. Vinen kan med fordel iltes en lille time før servering ved 10-11 grader. Vil udvikle endnu større kompleksitet 4-5 år fra høståret og kan gemmes op til 15 år.
Læs hele beskrivelsen

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt