Clos Saint-Jacques Clos Saint-Jacques - Pinot Gris 2020

Frankrig
Frankrig
Alsace

Ærkeklassisk Pinot Gris, der byder på de druetypiske noter af tørrede frugter, honning og trøffel. Vinen besidder en elegant struktur, der afsluttes i en blød, behagelig finish.

Læs mere

Ærkeklassisk Pinot Gris, der byder på de druetypiske noter af tørrede frugter, honning og trøffel. Vinen besidder en elegant struktur, der afsluttes i en blød, behagelig finish.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Clos Saint-Jacques - Pinot Gris 2020
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 179 kr.

  119
  kr. /stk
  Spar i alt 360 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Flødebaserede retter
  Fransk landkøkken
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Smagsnoter
  Fersken

  Fersken

  Citronskal

  Citronskal

  Honningmelon

  Honningmelon

  Mandel

  Mandel

  Grus

  Grus

  Knuste sten

  Knuste sten

  Druer
  Pinot Gris

  Beskrivelse

  Clos Saint-Jacques Pinot Gris

  Pinot Gris er en af de syv søstre i Alsace og en af de hvidvinsdruer, der udfolder sig særligt flot i dette område. Druesorten stammer oprindeligt fra Bourgogne, men har opnået sin berømmelse her i Alsace, hvor klimaet er helt ideelt til at skabe fyldige, krydrede hvidvine som denne.

  Forrygende Pinot Gris

  Clos Saint-Jacques Pinot Gris har en flot lysgylden fremtoning med kobberskær. En ærkeklassisk Pinot Gris, der byder på de druetypiske noter af tørrede frugter som abrikos og figner, honning og trøffel. Vinen besidder en elegant, eksemplarisk struktur, der omgives af modne frugtaromaer og afsluttes i en blød, behagelig finish.

  Frisk karakter og langt liv

  Druerne til denne dejlige Pinot gris plukkes, når de er perfekt modnede, og vinen undergår herefter gæring i temperaturregulerede tanke. Vinstokkene er vokset i en grusholdig jordbund med aflejret alluvium, hvilket har givet vinen sin friske karakter og fine bouquet.

  I sin unge alder er vinen fokuserede i frugten, mens de mere komplekse mineralske toner vil udfolde sig med tiden. Vinen har et exceptionelt lagringspotentiale og vil udvikle sig over de næste par år i flasken.

  Perfekt til krydrede fiskeretter og fjerkræ

  En udpræget madvin, om end denne stilrene Pinot Gris bestemt også kan nydes i sig selv. Vinen er en fremragende ledsager til fx krydrede retter med fisk eller fjerkræ, og oplagt til flødekartofler. Vinen kan også være en ideel frokostledsager hvor paté, and, kalv og andre retter under det rustikke landkøkken indgår.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Clos-Saint-Jacques - wide - 1_Edit.jpg
  Produceret af Clos Saint-Jacques
  Der er blevet dyrket vin hos Clos Saint-Jacques siden 1895. Vinhuset råder over 10,5 hektar vinmarker. Vinmarkerne grænser op til Colmar – Frankrigs næst tørreste by, der samtidig er omringet af beskyttende bakker. Dette særegne terroir er med til at sikre en stabil vækstsæson for druerne, der herved opnår masser af frugtkarakter og en god tidlig modning. Vinene fra Colmar har imponerende mineralsk karakter og er friskere i stilen, end Alsace-vine ellers typisk er. De tørre forhold og den stenede jord giver optimale forhold til dyrkning af Alsaces berømte hvidvinsdruer såsom Riesling og Pinot Gris, der begge præsterer sit ypperste her. Vinene fra Clos Saint-Jacques er i deres unge alder livlige og frugtrige, mens de med alderen udviser flere mineralske toner.
  Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra alsace området i Frankrig
  Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt