Clos Saint-Jacques Clos Saint-Jacques - Riesling 2020

Frankrig
Frankrig
Alsace
 • Oldenburgs Vinguide
  2017
  2017
  17 Point
 • VinAvisen
  2017
  2017
 • Flaskehalsen
  2017
  2017

Imponerende og spændstig Riesling, der med utrolig balance viser, hvad druen kan i Alsace. Vinen er elegant og byder på hvide blomster, citrus og modne frugter.

Læs mere
 • Oldenburgs Vinguide
  2017
  2017
  17 Point
 • VinAvisen
  2017
  2017
 • Flaskehalsen
  2017
  2017

Imponerende og spændstig Riesling, der med utrolig balance viser, hvad druen kan i Alsace. Vinen er elegant og byder på hvide blomster, citrus og modne frugter.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Clos Saint-Jacques - Riesling 2020
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 179 kr.

  119
  kr. /stk
  Spar i alt 360 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Mager fisk
  Skaldyr
  Stærk krydret mad
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Lime

  Lime

  Grønt æble

  Grønt æble

  Honning

  Honning

  Jasmin

  Jasmin

  Petroleum

  Petroleum

  Citron

  Citron

  Druer
  Riesling

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Clos Saint-Jacques Riesling

  Riesling er den regerende drue i Alsace, kendt under tilnavnet Dronningedruen. Når det kommer til kompleksitet, så kan Riesling-druen nemlig noget, ingen andre hvidvinsdruer kan gøre efter. Clos Saint-Jacques Riesling er et imponerende og spændstigt Alsace-eksemplar, der med utrolig balance viser, hvad druen kan i dette særegne område.

  VinAvisen: ★★★★★

  "Blid og meget lækker hvidvin med alle Riesling-druens dyder og en fin sødme. Den gode smag fortsætter ud i den lange eftersmag. En nydelse!"

  Flaskehalsen: ★★★★★

  "Alsace-huset Clos Saint Jacques holder godt fast i de klassiske og traditionelle Alsace-dyder, og det gælder også, når det er Riesling-stokke, der bærer druerne. Denne vin har en vis lethed, selvom den stadig synes at sprudle med de Riesling-træk, der er så tiltrækkende. Masser af bund, smag, petroleum, sødme og syre – men alt sammen er holdt i en afdæmpet og nogenlunde diskret tone. Det gør denne vin til en oplevelse, hvor man fornemmer, at der virkelig er blevet gjort noget ud af at ramme et rent og nøjagtigt udtryk, og det er lykkedes."

  Eksemplarisk Riesling

  Clos Saint-Jacques Riesling byder på alle de druetypiske træk. Vinen har limegul kulør med grønne reflekser og udtrykker en elegant og intens aromastruktur. Bouqueten byder på hvide blomster, citrus, akacie og modne frugter i eftersmagen. Med den eksemplariske struktur og den så kendetegnende livgivende syre er man ikke i øjeblik i tvivl om, hvilken drue der står bag. Vinen fremstår i en tør stil, der er friskere end det klassiske Alsace-eksemplar, men umiskendeligt Riesling.

  Frisk og kompleks

  Riesling er den er af de såkaldte ’syv søstre’, og den drue der modner sidst. Druerne til vinen plukkes først, når de er perfekt modnede og vinen undergår herefter gæring i temperaturregulerede tanke. Vinstokkene er vokset i en grusholdig jordbund med aflejret alluvium, hvilket har givet vinen sin friske karakter og fine bouquet.

  Riesling-druen kan lagre i umindelige tider. Derfor kan denne vin også sagtens gemmes i 5 år endnu, om end vinen lægger op til umiddelbar nydelse. I sin unge alder er vinen fokuseret i frugten, mens de mere komplekse mineralske toner vil udfolde sig med tiden.

  Perfekt til fisk, skaldyr og højt humør

  Clos Saint-Jacques Riesling kan gå til langt det meste fra havet. Både når menuen står på grillet laks og forårets friske skaldyr.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Clos-Saint-Jacques - wide - 1_Edit.jpg
  Produceret af Clos Saint-Jacques
  Der er blevet dyrket vin hos Clos Saint-Jacques siden 1895. Vinhuset råder over 10,5 hektar vinmarker. Vinmarkerne grænser op til Colmar – Frankrigs næst tørreste by, der samtidig er omringet af beskyttende bakker. Dette særegne terroir er med til at sikre en stabil vækstsæson for druerne, der herved opnår masser af frugtkarakter og en god tidlig modning. Vinene fra Colmar har imponerende mineralsk karakter og er friskere i stilen, end Alsace-vine ellers typisk er. De tørre forhold og den stenede jord giver optimale forhold til dyrkning af Alsaces berømte hvidvinsdruer såsom Riesling og Pinot Gris, der begge præsterer sit ypperste her. Vinene fra Clos Saint-Jacques er i deres unge alder livlige og frugtrige, mens de med alderen udviser flere mineralske toner.
  Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra alsace området i Frankrig
  Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt