Coppo Gavi la Rocca 2021

Italien
Italien
Piemonte

Sprød, kompleks og mineralsk vin med fin underliggende frugt, der gør vinen nærmest multianvendelig. En smuk, klassisk hvid Piemonte-vin.

Læs mere

Sprød, kompleks og mineralsk vin med fin underliggende frugt, der gør vinen nærmest multianvendelig. En smuk, klassisk hvid Piemonte-vin.

Læs mere
    Gavi la Rocca 2021
    189
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Italiensk mad
    Lyst fjerkræ
    Østers
    Skaldyr
    Smagsnoter
    Citron

    Citron

    Mandarin

    Mandarin

    Honning

    Honning

    Muslingeskal

    Muslingeskal

    Mandel

    Mandel

    Druer
    Cortese

    Beskrivelse

    Coppo har siden midten af 1980'erne haft Tenuta La Rocca i Monterotondo i byen Gavi. Gavi er en klassisk hvid Piemonte-vin, lavet 100 % på Cortese-druen, en af områdets ældste originale druer. Navnet på druen stammer faktisk fra vinens oprindelse konsument - nemlig det kongelig hof (Corte). Vinen kommer fra kalkholdig jord som resulterer i en kompleks mineralitet. Alle drueren bliver håndplukket på det helt optimale tidspunkt, hvorefter de presses og fermenteres på temperaturkontrollerede ståltanke. La Rocca er en sprød, kompleks og mineralsk vin, og dens fine underliggende frugt gør den nærmest multianvendelig, om end fisk og skaldyr vil være at foretrække.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Edit.jpg
    Produceret af Coppo
    Historien om Coppo er uløseligt forbundet med Piemontes transformation til et af verdens mest eftertragtede vinområder, og stærkt knyttet til udviklingen af byen Canelli, kendt som centrum for italienske mousserende vine. Det er imidlertid ikke disse vine, der har lagt alen til Coppos omdømme, der igennem fire generationer har opbygget et solidt ry som Barbera-specialist. Coppo blev etableret i 1892, men det var op igennem 1970’erne og 80’erne, da den tredje generation af Coppo-familien, de fire brødre; Piero, Gianni, Paolo og Roberto, overtog familiefirmaet, at det helt store vendepunkt indtraf, og fokus på fremstilling af top-vine blev deres egentlige mission. Med konstante gode bedømmelser i den italienske vinbibel, Gambero Rosso, må målet siges af være nået. Stilmæssigt kombinerer Coppo frugt, fylde og elegance i en imponerende indbyrdes balance, som ingen anden formår at gøre dem kunsten efter.
    Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra piemonte området i Italien
    Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt