De Chansac Sauvignon Blanc/Colombard 2022

Frankrig
Frankrig
Gascogne

Elegant, halvtør hvidvin, der byder på alt det bedste ved Sauvignon Blanc med stikkelsbærnoter, forfriskende syre og dejlig smag i en stil, der minder om Loire-vinene.

Læs mere

Elegant, halvtør hvidvin, der byder på alt det bedste ved Sauvignon Blanc med stikkelsbærnoter, forfriskende syre og dejlig smag i en stil, der minder om Loire-vinene.

Læs mere
    Sauvignon Blanc/Colombard 2022
    105
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Allround
    Asparges
    Kammusling
    Lyst fjerkræ
    Mad med citrus
    Mager fisk
    Skaldyr
    Smagsnoter
    Stikkelsbær

    Stikkelsbær

    Honning

    Honning

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Fersken

    Fersken

    Passionsfrugt

    Passionsfrugt

    Druer
    Sauvignon Blanc

    Beskrivelse

    De Chansac demonstrerer til fulde, hvorfor Côtes de Gascogne har klimaet til at skabe Sauvignon Blanc-vine i den stil, vi danskere er blevet så vilde med. Druen stortrives her i Côtes de Gascogne, hvor jorden er ler-og sandholdig med lag i kalk under. Gode sunde druer kombineret med moderne kælderteknik, hvor druemosten og drueskindet ligger sammen nedkølet i kort tid, giver vinen en indbydende karakter.

    De Chansac har alle de karakteregenskaber en god Sauvignon Blanc skal have. En lys strågul farve, intens bouquet af stikkelsbær og nyslået græs. Smagen er let, elegant og halvtør med en stil, der minder om de ikoniske vine fra Loire. Her mangler intet. Vinen byder på abrikos, ferskentoner og et snert af honning. Og så er vinen lige så frisk og frejdig, som en sommerlig Sauvignon Blanc bør være. Nyd den afkølet på terrassen eller match den med fisk, fjerkræ eller friske asparges.

     

     

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Gascogne">gascogne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra gascogne området i Frankrig
    Navnet Gascogne stammer fra det italienske Vascones, som romerne kaldte baskerne, så noget tyder på, at den historiske provins i det sydvestlige Frankrig har været under romersk indflydelse. Og området ér hovedsageligt beboet af baskere og omfatter departementerne Landes, Gers og Hautes-Pyrénées samt dele af Pyrénées-Atlantiques, Lot-et-Garonne, Tarn-et-Garonne, Haute-Garonne, Gironde og Ariège. Gascogne er kendt for udtrykket "douceur de vivre" (livets sødme), og er især berømt for den berømte franske gåselever, Foie Gras og brandyen Armagnac.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt