De Laumont Chardonnay 2022

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc
  • VinAvisen
    2022
    2022
  • VinAvisen
    2021
    2021
  • Gastromand
    2019
    2019

Stilfuld, elegant Chardonnay i sprød Chablis-stil med livlig bouquet af grønne æbler, flot læskende syre og en let flintet mineralitet.

Læs mere
  • VinAvisen
    2022
    2022
  • VinAvisen
    2021
    2021
  • Gastromand
    2019
    2019

Stilfuld, elegant Chardonnay i sprød Chablis-stil med livlig bouquet af grønne æbler, flot læskende syre og en let flintet mineralitet.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Chardonnay 2022
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 125 kr.

    59
    kr. /stk
    Spar i alt 396 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Ost
    Skaldyr
    Sushi
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Honning

    Honning

    Lime

    Lime

    Citron

    Citron

    Estragon

    Estragon

    Druer
    Chardonnay
    Viura

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    De Laumont Chardonnay

    Stilfuld og elegant er to af de ord, der bedst beskriver denne forfriskende Chardonnay De Laumont fra Côtes de Gascogne. De Laumont præsenterer sig utrolig flot i nærmest klassisk Chablis-stil: livlig, sprød med en forfriskende syre og en let flintet mineralitet.

    Den reneste smag

    Med De Laumont får du en dejlig forførende, tør hvidvin, der vækker smagsløgene med sin friske frugt og indbydende olierede tekstur. Iklædt en smuk lysende klar lysegul farve med grønne reflekser fremtræder vinen med udsøgte, forfriskende aromaer af citrusfrugter og grønne æbler med fine florale noter og et strejf af akacie. I smagen forenes det tørre og det friske med præcise og rene smagskarakteristika, en langvarig elegant finish og flot flintet mineralitet.

    Smuk hvid Côtes de Gascogne

    Chardonnay-druen er kendt for at udtrykke i smagen, hvor den kommer fra. I De Laumont viser den sig flot som en klassisk hvid Côtes de Gascogne med perfekt harmoni mellem forfriskende syrlighed og rund fyldighed. Gascogne, der ligger i den franske Midi-Pyrénées-region, er berømt for sine bølgende grønne bakker og små middelalderlandsbyer. Ligesom Languedoc, har det været et hjem for vindyrkning siden den romerske tid.

    Gascogne tilbyder de optimale forhold for vindyrkning. Her modnes druerne under solrige sydfranske himmelstrøg med kølige nætter og med en nærhed til Atlanterhavet, som med sine svalende havbriser sikrer de fine aromaer i den færdige vin. Den lerede og sandholdige jordbund opsamler igennem foråret regnvand, som vinstokkene gennem de tørre somre kan trække næring fra. Druerne er udvalgt fra nogle af de bedste vinstokke og plukkes ved nattetid for at bevare druernes friskhed. De Laumont Chardonnay er et perfekt eksempel på, hvordan denne drue stortrives i Côtes de Gascogne.

    Perfekt til det gode liv

    De Laumont er skabt til den tilbagelænede og nydelsesfulde livsstil, den sydfranske Gasgogne-region er så kendt for. Her bruges betegnelsen "douceur de vivre", der betyder livets sødme, ikke uden grund. De Laumont er derfor en naturlig ledsager til terrasse-hygge og godt selskab og et forfriskende indslag til fisk, sushi, kyllingeretter og sommersalater.

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra pays d'oc området i Frankrig
    Navnet Gascogne stammer fra det italienske Vascones, som romerne kaldte baskerne, så noget tyder på, at den historiske provins i det sydvestlige Frankrig har været under romersk indflydelse. Og området ér hovedsageligt beboet af baskere og omfatter departementerne Landes, Gers og Hautes-Pyrénées samt dele af Pyrénées-Atlantiques, Lot-et-Garonne, Tarn-et-Garonne, Haute-Garonne, Gironde og Ariège. Gascogne er kendt for udtrykket "douceur de vivre" (livets sødme), og er især berømt for den berømte franske gåselever, Foie Gras og brandyen Armagnac.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt