Domaine de Montbourgeau La Chaux 2020

Frankrig
Frankrig
Jura
L'Etoile
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  92++ Point

Chablis møder Jura i denne elegante og læskende Chardonnay, der byder på blomster, æbler, vilde urter og en let salt mineralitet.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  92++ Point

Chablis møder Jura i denne elegante og læskende Chardonnay, der byder på blomster, æbler, vilde urter og en let salt mineralitet.

Læs mere
 • Sustainable
La Chaux 2020
369
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Nordisk køkken
Ost
Skaldyr
Vegetariske retter
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

La Chaux så dagens lys med første årgang i 2017. Vinen er skabt på 100 % Chardonnay plantet i 1990 på en parcel, der er meget rig på sand og sten. Vinen er dyrket økologisk, gæret ved det naturlige gær og efterfølgende har den lagret 18 måneder i små gamle egetræsfade, hvor der er blevet toppet op, for at undgå oxidation. Det her er virkelig Chablis, der møder Jura. På trods af at vinen er vinificeret som en klassisk Chablis, så har den bare stadig et lille urtet og krydret præg, som man finder i de klassiske hvidvine fra Jura. Duften er pakket med nuancer af blomster, æbler, vilde urter, saltede nødder og en let fornemmelse af østers/salt. På tungen er vinen elegant og syredrevet, der gør den utroligt læskende og fin i smagen. Det her er ægte koldklima Chardonnay drevet af syre og med et tydeligt præg fra det meget mineralske terroir i L’Etoile.

En fremragende og unik vin til stort set alt fra havet, både i fersk og kold tilstand eller stegt/grillet med en fyldig sauce til. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret og nyder du vinen i sin ungdom, så anbefaler vi at give en god ½-time i en karaffel før servering ved 10-12 grader.

Læs hele beskrivelsen
H-GD8A8890_Edit.jpg
Produceret af Domaine de Montbourgeau
Domaine de Montbourgeaus enestående vine viser den fantastiske finesse, mineralitet og kølighed, der kendetegner vinene fra den lille appellation, Étoile. Domaine de Montbourgeau er et af de historiske fine små domainer i Jura. Domainet er beliggende i den ekstremt lille appellation L’Etoile på blot ca. 50 hektar, hvoraf de ca. 10 tilhører Montbourgeau. L’Etoile betyder stjerne og henviser til den ekstreme rigdom på fossiler (søstjerner), de her har i jorden

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Fleksibel og hurtig
levering

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt