Domaine J.A. Ferret Pouilly-Fuissé 1. Cru - Les Ménétrières 2020

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Mâconnais
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  94+ Point
 • Vinous Media
  2020
  2020
  92-94 Point
 • Berlingske Tidende
  2020
  2020

Stor modenhed i duft og smag. Kraftfuld, cremet og livlig vin med fin fylde. Perfekt til sommerens østers og skaldyr på terassen.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  94+ Point
 • Vinous Media
  2020
  2020
  92-94 Point
 • Berlingske Tidende
  2020
  2020

Stor modenhed i duft og smag. Kraftfuld, cremet og livlig vin med fin fylde. Perfekt til sommerens østers og skaldyr på terassen.

Læs mere
  Pouilly-Fuissé 1. Cru - Les Ménétrières 2020
  599
  kr. /stk
  Passer godt til
  Fed fisk
  Flødebaserede retter
  Lyst fjerkræ
  Østers
  Skaldyr

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Den østvendte vinmark rækker helt til Fuissé’s grænse, og dækker mindre end en enkelt hektar. 1/3 af stokkene er 40 år gamle, 1/3 er 20 år gamle og den sidste del er 10 år gamle. Undergrunden og jordbunden består af alluviale depoter af en blanding af dyb silt og ler med lidt grus. Subunderlaget har en del kalksten og mergel og toplaget er fed ler uden sten der stammer fra Doggerbanken. Hvad vinens duft og smag angår finder vi stor modenhed og Chardonnays cremede aromaer af både honning og toast blander sig fra næse til mund og giver en overordnet fornemmelse af fylde og lidt fedme. Powerfuld, intens, klar og livlig vin med stort udviklingspotentiale.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Edit.jpg
  Produceret af Domaine J.A. Ferret
  I 2008 købte Louis Jadot det 18 ha. store og højt estimerede Domaine J.A. Ferret i hjertet af Pouilly-Fuissé, med nogle af appellationens mest velplacerede vinmarker. En juvel af en ejendom grundlagt i 1840, og altid med en stærk kvinde ved roret. Domaine J.A. Ferret er og har altid været meget velanset, og må betragtes som et af de bedste vinhuse i Pouilly-Fuissé. Huset har sit navn fra den tidligere ejer, Ferret-familien, som har spillet en central og væsentlig rolle for berømmelsen af appellations vine. Jeanne Ferret var blandt de allerførste, der for mere end 60 år siden insisterede på, at hendes vine skulle slotsaftappes, hvilket bestemt ikke var almen praksis i området. Et ekstremt præciseret og indgående kendskab til regionens usædvanlige og differentierede terroir danner fundament for vinificeringen, som er forskellig parcel for parcel, og som domænet er kendt for at udføre. Især gælder det klassifikationen af Tête de Cru og Hors Classe, som kan sammenlignes med 1. Cru og Grand Cru. Slottet styres i dag af endnu en stæk kvinde, Audrey Braccini. Har man først mødt hende, er man ikke et sekund i tvivl om, at Domaine J.A. Ferret fortsat vil producere området mest seriøse vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt