Domaine J.A. Ferret Pouilly-Fuissé 1. Cru - Les Ménétrières 2020
Frankrig
Bourgogne
Mâconnais
Stor modenhed i duft og smag. Kraftfuld, cremet og livlig vin med fin fylde. Perfekt til sommerens østers og skaldyr på terassen.
Læs mereStor modenhed i duft og smag. Kraftfuld, cremet og livlig vin med fin fylde. Perfekt til sommerens østers og skaldyr på terassen.
Læs mere
599
kr. /stk
Passer godt til
Fed fisk
Flødebaserede retter
Lyst fjerkræ
Østers
Skaldyr

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Den østvendte vinmark rækker helt til Fuissé’s grænse, og dækker mindre end en enkelt hektar. 1/3 af stokkene er 40 år gamle, 1/3 er 20 år gamle og den sidste del er 10 år gamle. Undergrunden og jordbunden består af alluviale depoter af en blanding af dyb silt og ler med lidt grus. Subunderlaget har en del kalksten og mergel og toplaget er fed ler uden sten der stammer fra Doggerbanken. Hvad vinens duft og smag angår finder vi stor modenhed og Chardonnays cremede aromaer af både honning og toast blander sig fra næse til mund og giver en overordnet fornemmelse af fylde og lidt fedme. Powerfuld, intens, klar og livlig vin med stort udviklingspotentiale.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Domaine J.A. Ferret
I 2008 købte Louis Jadot det 18 ha. store og højt estimerede Domaine J.A. Ferret i hjertet af Pouilly-Fuissé, med nogle af appellationens mest velplacerede vinmarker. En juvel af en ejendom grundlagt i 1840, og altid med en stærk kvinde ved roret.
Domaine J.A. Ferret er og har altid været meget velanset, og må betragtes som et af de bedste vinhuse i Pouilly-Fuissé. Huset har sit navn fra den tidligere ejer, Ferret-familien, som har spillet en central og væsentlig rolle for berømmelsen af appellations vine. Jeanne Ferret var blandt de allerførste, der for mere end 60 år siden insisterede på, at hendes vine skulle slotsaftappes, hvilket bestemt ikke var almen praksis i området. Et ekstremt præciseret og indgående kendskab til regionens usædvanlige og differentierede terroir danner fundament for vinificeringen, som er forskellig parcel for parcel, og som domænet er kendt for at udføre. Især gælder det klassifikationen af Tête de Cru og Hors Classe, som kan sammenlignes med 1. Cru og Grand Cru.
Slottet styres i dag af endnu en stæk kvinde, Audrey Braccini. Har man først mødt hende, er man ikke et sekund i tvivl om, at Domaine J.A. Ferret fortsat vil producere området mest seriøse vine.