Domaine J.A. Ferret Pouilly-Fuissé 1. Cru - Les Perrières 2020

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Mâconnais
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  92 Point
 • Vinous Media
  2020
  2020
  91-93 Point
 • Decanter
  2020
  2020
  92 Point

Intensiv og generøs vin med cremede nuancer og aroma af honning og kaprifolium. Fyldig og lang finish som efterlader spor af ingefær og blomster.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  92 Point
 • Vinous Media
  2020
  2020
  91-93 Point
 • Decanter
  2020
  2020
  92 Point

Intensiv og generøs vin med cremede nuancer og aroma af honning og kaprifolium. Fyldig og lang finish som efterlader spor af ingefær og blomster.

Læs mere
  Pouilly-Fuissé 1. Cru - Les Perrières 2020
  469
  kr. /stk
  Passer godt til
  Fed fisk
  Flødebaserede retter
  Lyst fjerkræ
  Østers
  Skaldyr

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Denne vin kommer fra en vinmark, der er bare én hektar stor, og det er ganske lidt. Den ligger på den såkaldte bagside af stenen ” Les Perriéres”, halvejs op ad bjergskråningen, lige over Clos-parcellerne. Bjergskråningen med denne vinmark er sydøst-vendt og meget stejl, perfekt til sunde druer der skal lave store vine. En intensiv og generøs vin med cremede nuancer og aroma af honning og kaprifolium. Livlig på paletten med behagelig balance mellem dybe smagsnoter og fylde og lang finish som efterlader spor af ingefær og blomster. Vinens fylde og eksplosive aromaer vil endda udfolde sig endnu mere, med nogle års lagring på flasken.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Edit.jpg
  Produceret af Domaine J.A. Ferret
  I 2008 købte Louis Jadot det 18 ha. store og højt estimerede Domaine J.A. Ferret i hjertet af Pouilly-Fuissé, med nogle af appellationens mest velplacerede vinmarker. En juvel af en ejendom grundlagt i 1840, og altid med en stærk kvinde ved roret. Domaine J.A. Ferret er og har altid været meget velanset, og må betragtes som et af de bedste vinhuse i Pouilly-Fuissé. Huset har sit navn fra den tidligere ejer, Ferret-familien, som har spillet en central og væsentlig rolle for berømmelsen af appellations vine. Jeanne Ferret var blandt de allerførste, der for mere end 60 år siden insisterede på, at hendes vine skulle slotsaftappes, hvilket bestemt ikke var almen praksis i området. Et ekstremt præciseret og indgående kendskab til regionens usædvanlige og differentierede terroir danner fundament for vinificeringen, som er forskellig parcel for parcel, og som domænet er kendt for at udføre. Især gælder det klassifikationen af Tête de Cru og Hors Classe, som kan sammenlignes med 1. Cru og Grand Cru. Slottet styres i dag af endnu en stæk kvinde, Audrey Braccini. Har man først mødt hende, er man ikke et sekund i tvivl om, at Domaine J.A. Ferret fortsat vil producere området mest seriøse vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt