Domäne Wachau Grüner Veltliner - Federspiel Terrassen 2022

Østrig
Østrig
Wachau
  • James Suckling
    2022
    2022
    91 Point
  • Decanter
    2021
    2021
    90 Point
  • James Suckling
    2019
    2019
    92 Point

Elegant, tør, medium fyldig hvidvin med skøn bouquet af citrus og grønne æbler og en dejlig smag af modne æbler og pærer.

Læs mere
  • James Suckling
    2022
    2022
    91 Point
  • Decanter
    2021
    2021
    90 Point
  • James Suckling
    2019
    2019
    92 Point

Elegant, tør, medium fyldig hvidvin med skøn bouquet af citrus og grønne æbler og en dejlig smag af modne æbler og pærer.

Læs mere
    Grüner Veltliner - Federspiel Terrassen 2022
    159
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Lyst fjerkræ
    Mad med citrus
    Mager fisk
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Pære

    Pære

    Asparges

    Asparges

    Hvid peber

    Hvid peber

    Flint

    Flint

    Druer
    Grüner Veltliner

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Druerne til denne Grüner Veltliner har vokset på terrasser ved landsbyerne Weissenkirchen, Dürnstein og Loiben som alle hører til området Federspiel. Federspiel - klassifikation kan kun opnås når vinen indeholder min. 12 % alkohol. Navnet Federspiel henviser til det falkeopdræt der var populær i Wachau helt tilbage i middelalderen. Høstudbyttet er på 6000 kg druer per ha og selve plukningen foregår selvfølgelig med håndkraft - høsten foregår normalt medio oktober. Druerne presses blidt i pneumatic tanke, herefter foregår en kølig gæring hvor der tilsættes kultur gær. Der foretages kun en skånsom filtrering for at bevare mest muligt af vinens elegance. Vinen har en flot strågul farve, intens bouquet af citrus, grønne æbler og et strejf af hvid peber. Smagen er typisk Grüner Veltliner fra Federspiel - medium fyldig, tør og med en charmerende frugt af modne æbler og grøn peber.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Domaine_Wachau - wide - 1_Edit.jpg
    Produceret af Domäne Wachau
    Domäne Wachau er dybt forankret i Wachau-regionen og anses som Wachau’s førende vinproducent. Husets næsten 440 ha vinmarker udgør 30 % af hele regionens samlede vinareal. Domäne Wachau er medlem af det prestigiøse ‘Vinea Wachau Nobils Districtus’, som arbejder for fremmelse og bevarelse af absolut højeste kvalitet af vine i de tre kategorier Steinfeder, Federspiel and Smaragd. Domäne Wachau er blandt Østrigs største vinhuse. Tre gange har Wine Spectator Magazine listet Domäne Wachau vinene blandt verdens 100 bedste vine.
    Fra <a href="/sog/?q=Wachau">wachau</a> området i <a href="/sog/?q=østrig">Østrig</a>
    Fra wachau området i Østrig
    'Et af verdens vidundere' er måske en rammende beskrivelse af Wachau. Ser man Wachau ovenfra vil det mest påfaldende være de så karakteristiske terrasserede vinmarker. Over alt er vinmarkerne spredt ud over det enormt stejle landskab af gamle stenmure, som er del af verdens kulturarv, og vinmarkerne nærmest smyger sig op af bjergskråningerne langs Donau-floden mellem Melk og Krems. Området er på 1400 ha og hovedsageligt beplantet med Grüner Veltliner og Riesling. Hovedparten af druerne i Wachau gror på stejle terrasser adskilt af pittoreske stengærder. Vinene deles op i 3 sub-zoner: Steinfeder, Federspiel og Smaragd hvor af vine med 'Smaragd'-betegnelsen er de bedste, det der i Frankrig ville svare til Grand Cru.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt