Florian Mollet Sancerre Blanc l'Antique, Domaine Roc de l'Abbaye 2022

Frankrig
Frankrig
Loire
  • Vinous
    2022
    2022
    91 Point
  • Oldenburgs Vinguide
    2021
    2021
    18,5/20 Point
  • Concours Mondial du Sauvignon
    2021
    2021
    Guld

Sancerre l’Antique er Florian Mollets luksus-cuvée og et stilstudie udi Sancerre dyrket i flintholdig jord. Her får du en Sancerre, der udfolder sig slurk for slurk.

Læs mere
  • Vinous
    2022
    2022
    91 Point
  • Oldenburgs Vinguide
    2021
    2021
    18,5/20 Point
  • Concours Mondial du Sauvignon
    2021
    2021
    Guld

Sancerre l’Antique er Florian Mollets luksus-cuvée og et stilstudie udi Sancerre dyrket i flintholdig jord. Her får du en Sancerre, der udfolder sig slurk for slurk.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Sancerre Blanc l'Antique, Domaine Roc de l'Abbaye 2022
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 429 kr.

    299
    kr. /stk
    Spar i alt 780 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Mager fisk
    Skaldyr
    Sushi
    Vegetariske retter
    Velkomst
    Smagsnoter
    Stikkelsbær

    Stikkelsbær

    Honning

    Honning

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Fersken

    Fersken

    Passionsfrugt

    Passionsfrugt

    Druer
    Sauvignon Blanc

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Sancerre l’Antique er Florian Mollets luksus-cuvée og et stilstudie udi Sancerre dyrket i flintholdig jord. Her får du en Sancerre, der udfolder sig slurk for slurk og på elegant vis udtrykker det helt særlige terroir i Sancerre. Vinen kommer fra nogle af husets ældste vinstokke — såkaldte ‘Vieilles Vignes’ — fra parcellen ‘Les Beltins’, der ligger i byen Ménétréol-sous-Sancerre i den vestlige ende af appellationen. Druerne håndhøstes og vinificeres i 228 liter store Bourgognefade (pièces), der kommer fra Tronçais-skoven. 

    Udtrykket er klassisk Sancerre, men man smager tydeligt, at vi her er rykket et kvalitetsniveauet op. L’Antique er kompleks, fokuseret og med en silkeagtig fornemmelse på tungen. Her er sprøde grønne æbler, citrus og hvide blomster, men frugten er tæmmet og vinen holder sig til den elegante og svævende stil. I næsen og på tungen er vinen frisk med mineralske undertoner fra den flinteholdige jord, og så har vinen samtidig dybde og kompleksitet fra opholdet på fad. Her får du ikke bare Sancerre fra øverste hylde – men en vin, der skal og bør opleves, hvis du bekender dig til de mineralske Sauvignon Blanc-vine.

    Nyd vinen til mager fisk såsom søtunge og pighvar, et velforsynet skaldyrsfad eller til sushi, hvis du vil nyde den til mad. Vinen kan også med fordel nydes selvstændigt ved enhver lejlighed, hvor du gerne vil have lidt luksus i glasset.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Domaine Roc de l'Abbaye - Florian Mollet 1_Edit.jpg
    Produceret af Florian Mollet
    I hjertet af Sancerre i middelalderbyen Saint-Satur ligger Domaine du Clos du Roc – en historisk vinejendom, der nyder godt af den kalk- og flintholdige jordbund, som findes her. Når det så er Florian Mollet, der står på vinetiketterne og ikke den historiske ejendom, der ellers har en prominent plads i Sancerre takket være det unikke terroir, så skyldes det hans særlige aftryk på husets vine og evne til at kultivere det mineralske udtryk i vinene, som Loire-dalen er så kendt for. Mollet-familien har siden 1850 bestyret den legendariske Sancerre-ejendommen Clos du Roc de l’Abbaye og det unge talent har siden 2000 ledet huset med sikker hånd og sans for fornyelse. Han har bygget en moderne vinkælder og udvidet markarealet op til 17 hektar. Takket være hans nære kendskab til flinteholdig jord, som han også har tilegnet sig under vinstudier i Sydafrika og Australien, har vinene fra hans hånd fået stor international anerkendelse for deres friske, flintemineralske stil og exceptionelle kvalitet.
    Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra loire området i Frankrig
    I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt