Fumey-Chatelain Chardonnay 2022

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Rank, frisk og ren koldklimavin med Chardonnay-fylde. Vinen er pakket med modne citrusfrugter, hvide blomster, gule æbler, passionsfrugt og fersken

Læs mere

Rank, frisk og ren koldklimavin med Chardonnay-fylde. Vinen er pakket med modne citrusfrugter, hvide blomster, gule æbler, passionsfrugt og fersken

Læs mere
    Chardonnay 2022
    259
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asiatisk mad
    Fed fisk
    Gris
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Chardonnay

    Beskrivelse

    100 % Chardonnay fra marker omkring Arbois, som er rige på sandsten og dyrket økologisk. Gæret på det naturlige gær og lagret i store gamle egetræsfade i 18 måneder. Ingen klaring eller filtrering og blot minimal brug af svovl og kun ved flaskning. Duften sender tankerne mod nogle af de bedste natur-producenter i Bourgogne og deres hvide vine. Duften er pakket med modne citrusfrugter, hvide blomster, gule æbler, passionsfrugt, fersken og så lige et lille 2 % funky touch af æblecider. I smagen fornemmes tydeligt, at det her er koldklimavin, syren står knivskarpt og skærper alle ens sanser i smagen. Den har Chardonnay-fylde, men er samtidig rank og utrolig frisk og ren. Fantastisk vin i selskab med f.eks. stegt eller grillet fed hvid fisk, gerne med en sauce smagt godt til med f.eks. æblecidereddike. Vi anbefaler servering ved 8-10 grader. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret.

    Læs hele beskrivelsen
    H - IMG_8392_Edit.jpg
    Produceret af Fumey-Chatelain
    Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.
    Fra <a href="/sog/?q=Jura">jura</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra jura området i Frankrig
    Lille vinområde mellem Bourgogne og Schweiz, der de senere år har opnået nærmest kult-status, da vinene oftere og oftere bruges på de fineste restauranter verden over. Området i sig selv, gør dog nærmest en dyd ud af fortsat og ligne det som det er – et simpelt landbrugsområde. Her hersker biodiversitet og her er mere vild natur, skov og kornmarker end vinmarker, der ofte centreres omkring de små byer. Jordbunden her kan sammenlignes meget med Bourgogne, men klimaet er fugtigere og koldere, derfor høster man ofte markant senere end i Bourgogne. Området er nok mest kendt for deres oxyderede hvidvine som f.eks. Vin Jaune, men de elegante og kølige vine på især Chardonnay og Pinot Noir har opnået stor efterspørgsel de senere år.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt