Fumey-Chatelain Savagnin - Ouillé 2020

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois

Savignin i sin reneste form med intense aromaer pakket med hvide blomster, hvid peber, asiatiske krydderier, mango og citrusfrugter.

Læs mere

Savignin i sin reneste form med intense aromaer pakket med hvide blomster, hvid peber, asiatiske krydderier, mango og citrusfrugter.

Læs mere
    Savagnin - Ouillé 2020
    335
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asiatisk mad
    Fed fisk
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Vegetariske retter
    Druer
    Savagnin

    Beskrivelse

    100 % Savagnin fra forskellige parceller rundt om Arbois med 40-50 år gamle vinstokke, alt dyrket økologisk og med flere ting fra den biodynamiske verden indført. Vinen gærer ved det naturlig gær og her i ståltanke. Efterfølgende er vinen lagret 11 måneder i små egetræsfade Ouillé, så her er altså absolut minimum af oxidation. Ingen klaring eller filtrering og ingen brug af svovl før en smule ved flaskning. Dette er Savagnin i sin reneste form. Fra glasset vælter der en utrolig intens aroma pakket med nuancer af hvide blomster, sæbe, hvid peber, asiatiske krydderier, mango og citrusfrugter. Smagen er syredrevet, frisk, cremet i strukturen og let bitter i eftersmagen, der spiller perfekt op mod den høje fornemmelse af sødme i denne ellers på papiret knastørre vin. Fantastisk vin til ikke alt for krydrede retter fra det asiatiske køkken eller bare fisk og skaldyr generelt. Vinen bør serveres ved 8-10 grader og kan gemmes op til 10 år fra høståret.

    Læs hele beskrivelsen
    H - IMG_8392_Edit.jpg
    Produceret af Fumey-Chatelain
    Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt