Fumey-Chatelain Vin Jaune - 62 cl 2016

Frankrig
Frankrig
Jura
Arbois
 • Jyllands-Posten
  2015
  2015
  94 Point

Elegant, koncentreret og overraskende frisk Vin Jaune med kompleks aroma, der byder på kamille-te, saltede mandler, gule æbler, svampe, orientalske krydderier og røg.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2015
  2015
  94 Point

Elegant, koncentreret og overraskende frisk Vin Jaune med kompleks aroma, der byder på kamille-te, saltede mandler, gule æbler, svampe, orientalske krydderier og røg.

Læs mere
  Vin Jaune - 62 cl 2016
  669
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Dessert
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Vegetariske retter
  Druer

  100%

  Savagnin

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Den mest legendariske vintype fra Jura – Vin Jaune. Vinen skal tappes i 62 cl. flasker, da man mener, at de resterende 8 cl (i en almindelig flaske), er det, der fordamper under den lange lagring i gamle fade, hvor vinen opholder sig i minimum 6½ år. 100 % Savagnin fra 20-70 år gamle stokke på tre forskellige lieu-dit’er – Au Barbi, Sauvagny og La Vase. Alle tre domineret af grå mergel og sandsten, som altid hos Fumey-Chatelain dyrket økologisk og med flere ting fra den biodynamiske verden er implementeret. Naturlig gæring i cementkar og efterfølgende er vinen lagret oxidativt ’sous voile’ i 7 år i små gamle egetræsfade, før vinen er aftappet uden klaring eller filtrering og uden brug af svovl. Utrolig kompleks aroma, der fra det første sekund byder på bl.a. kamille-te, diesel, saltede mandler, pærer, gule æbler, tørrede blomster, svampe, orientalske krydderier og røg. På tungen er vinen super koncentreret, men har en uforlignelig friskhed, der giver vinen et overraskende elegant udtryk. Den perfekte vin til gammel comté og mange andre oste. Også fantastisk til f.eks. en klassisk oksekødssuppe eller en mere cremet jordskokkesuppe, gerne smagt til med sherryeddike. Vinen er også oplagt helt for sig, evt. brugt som en avec på ’blot’ 14 %. Et af vinverdenens mest unikke (og sjældne) produkter. Bør serveres ved 8-10 grader og vinen holder sig frisk i flasken i op mod to-tre måneder, efter den er åbnet.

  Læs hele beskrivelsen
  H - IMG_8392_Edit.jpg
  Produceret af Fumey-Chatelain
  Med Marin er det lille familieejede domaine Fumey-Chatelain for alvor på vej ind i superligaen i hippe Jura. Domainet består I dag af godt 17 hektar, der alle dyrkes økologisk (forventes certificeret i 2022) og biodynamik er også ved at blive indført på alle markerne. Tilgangen i kælderen er hands-off, alle vinene gæres på den naturlige gær, lagres i INOX-tanke, cementkar, amphora eller i gamle egetræsfade. Stort set ingen af vinene klares eller filtreres og brugen af svovl er på et absolut minimum og enkelte vine er helt uden tilsat svovl. Marin har bl.a og arbejdet for Crystallum i Sydafrika og på det biodynamiske vinhus Burn Cottage i New Zealand. En kommende stjerne i Jura, hvor international ’know-how’ og traditioner går hånd i hånd. Vinene er da allerede i dag også at finde på mange af de bedste restauranter verden over, Danmark inklusive.
  Fra <a href="/sog/?q=Jura">jura</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra jura området i Frankrig
  Lille vinområde mellem Bourgogne og Schweiz, der de senere år har opnået nærmest kult-status, da vinene oftere og oftere bruges på de fineste restauranter verden over. Området i sig selv, gør dog nærmest en dyd ud af fortsat og ligne det som det er – et simpelt landbrugsområde. Her hersker biodiversitet og her er mere vild natur, skov og kornmarker end vinmarker, der ofte centreres omkring de små byer. Jordbunden her kan sammenlignes meget med Bourgogne, men klimaet er fugtigere og koldere, derfor høster man ofte markant senere end i Bourgogne. Området er nok mest kendt for deres oxyderede hvidvine som f.eks. Vin Jaune, men de elegante og kølige vine på især Chardonnay og Pinot Noir har opnået stor efterspørgsel de senere år.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt