Henri Bourgeois Quincy - Terrasse des Grands Hommes 2022

Frankrig
Frankrig
Loire
  • VinAvisen
    2021
    2021
  • Gastromand
    2020
    2020
    Bedst i test
  • Gastromand
    2020
    2020

Ultraelegant, aromatisk og sprød hvidvin, der spiller som kælne strygere i munden. Mineralsk, frugtrig, velsmagende og med den nerve og stringens, der kendetegner de bedste Sauvignon Blanc-vine fra Sancerre.

Læs mere
  • VinAvisen
    2021
    2021
  • Gastromand
    2020
    2020
    Bedst i test
  • Gastromand
    2020
    2020

Ultraelegant, aromatisk og sprød hvidvin, der spiller som kælne strygere i munden. Mineralsk, frugtrig, velsmagende og med den nerve og stringens, der kendetegner de bedste Sauvignon Blanc-vine fra Sancerre.

Læs mere
    Spar 33%
    Quincy - Terrasse des Grands Hommes 2022

    Før 209 kr.

    139
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asiatisk mad
    Asparges
    Gedeost
    Indisk mad
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Nordisk køkken
    Smagsnoter
    Stikkelsbær

    Stikkelsbær

    Honning

    Honning

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Fersken

    Fersken

    Passionsfrugt

    Passionsfrugt

    Druer
    Sauvignon Blanc

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Henri Bourgeois Haute Victoire

    Terrasse des Grands Hommes er en ultraelegant, aromatisk og sprød hvidvin fra Loire, der spiller som kælne strygere i munden. Mineralsk, frugtrig, velsmagende og med den nerve og stringens, der kendetegner de bedste Sauvignon Blanc-vine fra Sancerre. Enhver der elsker disse ikoniske vine, vil forelske sig hovedkulds i denne snorlige og charmefulde Sauvignon Blanc, der er blevet modtaget med en sand stjerneregn.

    Quincy – en ukendt perle

    Quincy er et ukendt område for de fleste. Derfor kan vine herfra også excellere i kvalitet uden at blive nær så dyre som i nabodistriktet, Sancerre – Sauvignon Blanc druens spirituelle hjemsted. Men Quincy er faktisk et gammelt vinområde, der rækker helt tilbage til middelalderen. Haute Victoire kommer fra det fantastiske, anerkendte vinhus Henri Bourgeois, der især er berømte for deres Sauvignon Blanc-vine, som de i ti generationer har perfekteret og skabt tro mod terroiret. Bourgeois-familien kendes især fra landsbyen Chavignol i Sancerre, hvor deres vinmarker rejser sig som et amfiteater omkring byen. Familiens markbesiddelser har i dag bredt sig ud over nogle af de bedst beliggende skråninger rundtomkring i Loire-dalen, som dette helt særlige fund af et område også vidner om. Quincy ligger sydvest for Sancerre ved Cher-dalen og her er forholdene helt perfekt til vindyrkning. Det tørre, varme klima og den sandede og grusholdige jordbund skaber her de perfekte rammer for dyrkning af netop Sauvignon Blanc.

    Lysgylden skønhed

    Terrasse des Grands Hommes er en vin i smukke lysgyldne klæder og præsenterer sig flot med delikate citrusfrugter og fine hvide blomster i bouqueten. I smagen er den frisk, livlig og rund og komplet velafbalanceret. Denne smukke hvidvin er utrolig aromatisk og byder på en flot frugt i bouqueten og en underliggende mineralitet i smagen, der bidrager til vinens exceptionelt elegante struktur. Vinen har en større fylde og er blødere end den klassiske Sancerre Sauvignon Blanc, der i sin unge alder kan have en del citrussyre. Med Terrasse des Grands Hommes får du den umiddelbare nydelse. Her er der en indbydende moden frugtsødme båret oppe af en stringent frugtsyre med fin kompleksitet og masser af drinkibility.

    Perfekt til det gode liv

    Terrasse des Grands Hommes er ren nydelse på flaske og passer perfekt til enhver lejlighed. Om det er en hyggestund i solen, i godt selskab eller en aften på sofaen. En delikatesse i sig selv, men vinen spiller også flot i selskab med fiskeretter eller et ostebord, da dens flotte frugtsyre kan rense ud efter fedtet.

    Læs hele beskrivelsen
    C - Henri-Bourgeois- wide- 6_Edit.jpg
    Produceret af Henri Bourgeois
    Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.
    Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra loire området i Frankrig
    I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt