Henri Bourgeois Sancerre - Blanc - Les Baronnes - Halvflaske 2023
Frankrig
Loire
Elegant, harmonisk og kraftfuld Sancerre, der byder på citrus og lime, grønne æbler og afdæmpede eksotiske frugter, med en fin underliggende mineralsk tørhed.
Læs mereElegant, harmonisk og kraftfuld Sancerre, der byder på citrus og lime, grønne æbler og afdæmpede eksotiske frugter, med en fin underliggende mineralsk tørhed.
Læs mere
159
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Mad med citrus
Mager fisk
Ost
Skaldyr
Sushi
Vegetariske retter
Smagsnoter
Stikkelsbær
Honning
Grapefrugt
Fersken
Passionsfrugt
Druer
Sauvignon Blanc
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Bakkerne og højdedragene, der adskiller landsbyen Chavignol fra Sancerre, består af cirka 65% ler og 35% kalksten. I netop denne jordbundssammensætning synes Sauvignon Blanc at trives i en sjælden grad, hvorfor Sancerre typisk betegnes som referencepunktet for denne drue. De subtile vine herfra fremstår typisk mineralske og ranke sammenholdt med andre dyrkningsområder i verden, og er generelt karakteriseret af modne citrusfrugter og hvide blomster. Les Baronnes er et klassisk eksempel på hvordan Sancerre bør smage, og samtidig et glimrende eksempel på hvilken renhed og præcision husstilen hos Henri Bourgeois foreskriver. Koldgæring ved 15-18 grader sikrer sprødhed og finesse i vinen, og ganske som med Henri Bourgeois øvrige hvidvine, gennemgår Les Baronnes ikke malolaktisk gæring, for dermed at bibeholde frugtintensiteten og et så højt syreniveau som muligt. Efter gæringen lagrer vinen i fem måneder på sit bundfald inden aftapning.
Sancerre - Les Baronnes byder på citrus og lime, grønne æbler og afdæmpede eksotiske frugter, med en fin underliggende mineralsk tørhed. Vinen kan opleves kraftfuld, men er stadig både elegant, harmonisk og typisk. Det er præcisionshåndværk, der ikke umiddelbart lader sig kopiere, og et skoleeksempel på hvordan Sancerre kan og bør smage. Oplagte ledsagere er selvsagt fiske- og skaldyrsretter, den herlige, lokale Chavignol gedeost, men også eksotiske indslag fra det asiatiske køkken
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Henri Bourgeois
Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.