Henri Bourgeois Sancerre - Etienne Henri 2018

Frankrig
Frankrig
Loire

Delikat, velbalanceret vin med udtalte fadnoter, elementer af modne, eksotiske frugter, citrus, krydderier og vanille, holdt i stramme tøjler af en rank og mundvandsfremkaldende syre.

Læs mere

Delikat, velbalanceret vin med udtalte fadnoter, elementer af modne, eksotiske frugter, citrus, krydderier og vanille, holdt i stramme tøjler af en rank og mundvandsfremkaldende syre.

Læs mere
  Sancerre - Etienne Henri 2018
  475
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Lyst fjerkræ
  Mad med citrus
  Mager fisk
  Ost
  Østers
  Skaldyr
  Sushi
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Beskrivelse

  Etienne Henri er en af Domaine Henri Bourgeois tre signatur Sancerre-vine. En vinøs hyldest til huset navngiver Etienne Henri Bourgeois – i daglig tale blot Henri, der var kendt for sin store kærlighed til fadlagring, og som stod bag den første Sancerre lagret i nye egefade. Druerne til vinen kommer fra gamle vinstokke, dyrket på flint- og lerholdige jorder i Saint-Satur, vest for Chavignol i umiddelbar nærhed af Loirefloden. I kombination med et lavt høstudbytte og økologiske dyrkningsmetoder, sikrer det en vin med stor koncentration og kompleksitet. Vinen gærer og lagrer efterfølgende i 12 måneder, i en skønsom blanding af nye, 1. og 2. års egefade af lokal herkomst. Delikate vine, der udelukkende gærer og lagrer i egefade, kan være en særdeles risikofyldt affære. Men i tilfældet med Etienne Henri er der tale om en yderst vellykket integration mellem fadpåmindelserne, frugtkoncentrationen og syrebalancen. I både duft og smag er fadnoterne såvel ristede som udtalte, men de spiller ingen måde hovedrollen. De ligger som et understøttende og komplementerende element til det modne, eksotiske udtryk, der akkompagneres af både citrus, krydderier og vanille. Alt sammen holdt i stramme tøjler af en rank og mundvandsfremkaldende syre. I sandhed en storslået vin, der ikke mister pusten før 8-12 år ude i fremtiden. I gastronomisk henseende kan der skrues op for intensiteten i forhold til de ellers åbenlyse valgmuligheder.
  Læs hele beskrivelsen
  C - Henri-Bourgeois- wide- 6_Edit.jpg
  Produceret af Henri Bourgeois
  Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt