Henri Bourgeois Sancerre - Le MD de Bourgeois 2020

Frankrig
Frankrig
Loire

Koncentreret og velafbalanceret Sancerre med eksotiske påmindelser, fra nogle af områdets fineste markparceller. Ren, underliggende mineralitet.

Læs mere

Koncentreret og velafbalanceret Sancerre med eksotiske påmindelser, fra nogle af områdets fineste markparceller. Ren, underliggende mineralitet.

Læs mere
  Sancerre - Le MD de Bourgeois 2020
  305
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Lyst fjerkræ
  Mad med citrus
  Mager fisk
  Ost
  Østers
  Skaldyr
  Sushi
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Beskrivelse

  Med Le MD de Bourgeois rykker vi et kvalitetsniveau op i forhold til Les Baronnes, og dykker ned i enkeltmarksniveau. MD er en forkortelse for Monts Damnés – De forbandede bjerge, opkaldt efter de eftertragtede parcelskråninger, der siden det 11. århundrede almindeligvis har været kendt som nogle af de absolut bedste i Sancerre. Jordbunden består af hovedsageligt af kimmerisk mergel – fossile skaldyr og ler, der bidrager til vinens rundhed og dybde. Høsten er yderst selektiv, og kun de perfekt modnede druer bliver bragt til vineriet, hvor de presses blidt og mosten nedkøles. Efter et par dage igangsættes gæringen i temperaturregulerede rustfri ståltanke. Herefter modner vinen 6-8 måneder på sit bundfald inden aftapning. Le MD de Bourgeois er en koncentreret og velafbalanceret Sancerre, der viser Sauvignon Blanc-druen fra sin mest autentiske og kødfulde side. Et brag af en vin, for hvilken kun den bedste gastronomi kan spille lige op. Vinen er intens men karakterfast, og udviser flere eksotiske påmindelser end Les Baronnes, hvilket skyldes druernes modenhed. Men med vinens rene, underliggende mineralitet, fremstår helheden som en exceptionel demonstration af, hvad Sancerres fineste markskråninger kan tilbyde. Vi tager beredvilligt imod.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Henri-Bourgeois- wide- 8_Edit.jpg
  Produceret af Henri Bourgeois
  Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt