La Playa Chardonnay - Reserve 2020

Chile
Chile
Limari Valley

Elegant og meget populær let fadlagret vin med lækker indsmigrende fornemmelse af gyldne æbler, lidt søde krydderier, abrikos og honning.

Læs mere

Elegant og meget populær let fadlagret vin med lækker indsmigrende fornemmelse af gyldne æbler, lidt søde krydderier, abrikos og honning.

Læs mere
  • EcologicalNaturewine
  • Sustainable
Chardonnay - Reserve 2020
119
kr. /stk
Passer godt til
Asiatisk mad
Fed fisk
Flødebaserede retter
Grill og barbecue
Nordisk køkken
Ost
Skaldyr
Stærk krydret mad
Sushi
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Beskrivelse

En elegant, moderne Chardonnay fra Limari Valley. Block no. 13 blev plantet i 2003 og vinstokkene har nu nået en alder hvor de kan producere interessante vine. Plukningen af druer sker manuelt og inden druerne presses sorteres de en ekstra gang og kun de bedste druer anvendes til reserve vinene, Block Selection. Gæringen af vinen tager 3 uger ved 16 grader i temperaturstyrede rustfrie ståltanke. Vinen lagrer herefter 3 måneder i nye franske træfade. Farven er let strågul med et grønligt sker. Bouqueten er domineret af papaya, tørret abrikos og lynghonning. Vinen er medium fyldig og den lette fadlagring gør vinen elegant – vinens frugt af fersken, citrus og abrikos er fremtrædende og fadlagringens lette vaniljesmag giver den ekstra dimension. Block Selection Chardonnay er ligesom alle andre vine fra La Playa fremstillet under Green Practices reglerne, dvs. størst mulighed hensyn til miljøet i vinmarkerne men også den mest miljørigtige emballage.
Læs hele beskrivelsen
H - La-Playa-wide- 4_Edit.jpg
Produceret af La Playa
Eventyret om La Playa begyndte i 1987, hvor de politiske vinde blev mere positive efter demokratiets indførelse i Chile. På det tidspunkt var der ingen, der regnede chilensk vin for noget – kvaliteten af vinen var ikke noget særligt, specielt hvidvinene led under at udstyret var forældet og resultatet var en række lettere oxiderede vine. Men druerne og klimaet var der og dét så danskeren Søren Axelsen i midten af 1980’erne da han besøgte Chile. Han etablerede sit vinhus La Playa og de første flasker blev eksporteret i 1989. I 2002, indgik han et joint-venture med de to chilenske familier: Sutil og Errazuriz, der begge havde vinmarker i Colchagua. Det førte til, at de i 2004 indviede en helt ny vinkælder med topmoderne udstyr og en temperaturstyret fadkælder med amerikanske og franske fade. La Playa er desuden fremgangseksempel på bæredygtig virksomhed og kendt for meget seriøs CSR-politik i marken såvel som i vineriet. ”La Playa er grøn” og certificeret ”Green Practice under det officielle ISO 14000-certifikat.
Fra <a href="/sog/?q=Limari Valley">limari valley</a> området i <a href="/sog/?q=chile">Chile</a>
Fra limari valley området i Chile
Limari er et af de nordligste vinområde i Chile. Limari er nærmest en ørken med en nedbørsmængde på 80- 100 mm regn om året. Klimaet er perfekt til hvidvins druer som Chardonnay og Sauvignon Blanc. Pinot Noir-druen har også perfekte vækstbetingelser i Limari på grund af en tåge der driver ind fra Stillehavet hver morgen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt