Legaris Verdejo 2021

Spanien
Spanien
Castilla y León
Rueda

Fortræffelig, elegant, fyldig og afrundet hvidvin med de fineste nuancer af fersken, citrus, melon og pære.

Læs mere

Fortræffelig, elegant, fyldig og afrundet hvidvin med de fineste nuancer af fersken, citrus, melon og pære.

Læs mere
  Verdejo 2021
  135
  kr. /stk
  Passer godt til
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Skaldyr
  Vegetariske retter

  Beskrivelse

  Legaris Verdejo er en fortræffelig og lækker hvidvin med en klar, ren og let krydret smag med flot balance mellem frugtsyre og sødme. Vinen har fået flotte anmeldelser, senest i VinAvisen, som så rigtigt formulerede det: "Man går sjældent galt af Rueda - heller ikke her."

  Elegant, fyldig og afrundet

  Legaris er mest kendt for sine vine fra Ribera del Duero men Legaris har kontrakt med en række druedyrkere, lige på den anden af grænsen til Rueda. Folkene fra Legaris vejleder druedyrkerne, og selve vinfremstillingen foregår i Legaris’ egne kældre. Vinmarkerne ligger højt, 700 til 800 meter over havet primært omkring byen Rueda, hvor jordbunden er meget grusholdig og dermed veldrænet. Der anvendes udelukkende Verdejo-druer, der, når de ankommer til Legaris' vinkælder, får fjernet stilkene efterfulgt af en ganske let presning. Drueskindet ligger sammen mosten i 4 timer for at trække ekstrakt fra skindet inden selve presningen af druerne foretages. Selve gæringen foregår med udvalgte gærstammer og ved 14 grader i rustfrie ståltanke. Vinen ligger sammen med bærmen i en måned. Vinen bliver herefter filtreret og tappet på flaske. Strågul farve, afdæmpet, elegant bouquet med nuancer af hyldeblomst og fersken. Smagen er fyldig og afrundet med megen struktur som følge af at bærmen og vinen har været i kontakt i en måned. Det betyder at vinens syre er mindre markant end i mange andre Verdejo-baserede vine. Citrusfrugter, hvide ferskner, melon og pære beskriver bedst smagen af Legaris Verdejo.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Legaris - Wide - 2_Edit.jpg
  Produceret af Legaris
  Med vinhuset Legaris ønskede Codorníu-gruppen at vise en ny dimension af vindyrkning i Ribera del Duero, og man tilførte store investeringer for opnåelse af de ultimative betingelser for ”new style Ribera del Duero” og således repræsenterer Legaris "Ribera del Duero i det 21. Århundrede”. Filosofien, konceptet og idéen Legaris er kombinationen mellem stilhed og afsondrethed forbundet med menneskelig viden og dedikation til jordens frugtbarhed. Sammenfatningen af et lands traditioner og menneskers moderne præg tillige med mere end 2000 års vindyrkning i Ribera del Duero samt en stærk vilje til at indføre nye metoder har alle samme formål: at skabe god vin. Legaris genfortolker, styrker og genskaber Ribera del Duero-vinenes fortræffeligheder ved at sætte sit eget præg. Ved at benytte det mest avancerede produktionsudstyr og samtidig respektere naturen er Legaris et klart udtryk for områdets nye vinstil.
  Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra castilla y león området i Spanien
  Lige syd for byen Valladolid på den spanke højslette ligger Rueda-distriktet, der konkurrerer med Rias Baixas om at være Spaniens bedste hvidvinsdistrikt. Her er kontinentalt klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat og vinmarker i op til 800 meter over havets overflade. I starten af 1970’erne investerede vinmagere både kapital og viden i dette område med henblik på at lave hvidvine af den meget kalkholdige jord, som er fremragende til at skabe sprøde, aromatiske hvidvine på den lokale grønne drue Verdejo. Men det var først med mere moderne metoder og moderne vinmagere at den vinstil vi elsker Rueda for i dag blev områdets fingeraftryk, dette skete i takt med at Rueda fik DO-status i 1980 og 1990’erne gav for alvor Rueda sit renommé for fremragende, hvidvine med både international og flot spansk stil.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt