Les Courtelles Picpoul de Pinet 2021

Frankrig
Frankrig
Languedoc-Roussillon

Krystalklar hvidvin med masser af personlighed og smagsrigdom. Blød, delikat næse og fine noter af akacie og havtorn. Perfekt sydfransk østers-vin.

Læs mere

Krystalklar hvidvin med masser af personlighed og smagsrigdom. Blød, delikat næse og fine noter af akacie og havtorn. Perfekt sydfransk østers-vin.

Læs mere
  Picpoul de Pinet 2021
  129
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asiatisk mad
  Ost
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Grønt æble

  Grønt æble

  Citrusblomst

  Citrusblomst

  Citron

  Citron

  Timian

  Timian

  Havsalt

  Havsalt

  Druer
  Picpoul

  Beskrivelse

  I Chablis – siges det – findes verdens bedste østers-hvidvine. Men spiser man østers i Sydfrankrig, er der et navn, en drue, der dukker op i hvert et duggende hvidvinsglas, og det er ”Picpoul”. En lidt mindre kendt sydfransk drue, men som bestemt er værd at kende (spås i øvrigt en stor fremtid i Californien). Oversat betyder Picpoul noget a la ”stik i læben”, på engelsk ”lip stinger”, det er selvfølgelig noget med, at druens friske syre øjeblikkeligt fornemmes i munden. En drue der lykkes med at neutralisere salt og jod i krebs og skaldyr og gør den mere end oplagt, mere end perfekt til den type mad og passer også herligt til cremede oste. Og så er det er simpelthen en perfekt sommervin – svært ikke at holde af og en af den slags vine, der er umådelig bredt anvendelige uden på nogen måde at blive ordinær. Faktisk tvært i mod – her er masser af vin-personlighed og især masser af smagsrigdom. Les Courtelles er krystalklar vin med blød, delikat næse og fine, sjove noter af akacie og havtorn.
  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Languedoc-Roussillon">languedoc-roussillon</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Languedoc dækker over et kæmpemæssigt sydfransk område. Mod sydvest grænser det op til Roussillon og mod øst op til Provence og Rhône. Vinmæssigt kender vi typisk vinene herfra som Vin de Pays og Vin de Pays d'Oc og så sker der en del nytænkning inden for vin her i Languedoc. Her har været dyrket vin siden romertiden men det er også her, at gamle kvantitativt højtydende vinstokke rives op og erstattes af nye druesorter. De fleste vinmarker er ”naturligt økologiske”, om end mange ikke er certificerede økologiske. Klimaet her har bare, som i resten af Sydfrankrig, altid været så velegnet til vindyrkning, at de fleste former for kunstgødning er både ukendt og overflødigt. Der er et væld af druer i spil i vinene herfra, naturligvis de typiske sydfranske men også øvrige franske blå druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot samt spanske Macabeo - grønne druer er Chardonnay og Picpoul foruden de for området typiske Rousanne og Marsanne.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt