Les Equilibristes Picpoul de Pinet 2023

Frankrig
Frankrig
Languedoc

Munter og forfriskende Picpoul de Pinet med fylde, fine noter af citrus og gule stenfrugter og en frisk og retningsgivende syre, der kalder på lange sommeraftener på terrassen.

Læs mere

Munter og forfriskende Picpoul de Pinet med fylde, fine noter af citrus og gule stenfrugter og en frisk og retningsgivende syre, der kalder på lange sommeraftener på terrassen.

Læs mere
    Picpoul de Pinet 2023
    189
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Mager fisk
    Østers
    Skaldyr
    Sushi
    Vegetariske retter
    Smagsnoter
    Grønt æble

    Grønt æble

    Citrusblomst

    Citrusblomst

    Citron

    Citron

    Timian

    Timian

    Havsalt

    Havsalt

    Druer
    Picpoul

    Beskrivelse

    I det lille sydfranske område Pinet, ud mod lagunesøen Étang de Thau, finder du et forunderligt par: den salte østers og den friske Picpoul de Pinet. Her i det duvede landskab bag østersbankerne har de lokale vinbønder nemlig skabt en vin, der giver den chabliske østersvin kamp til stregen. Picpoul betyder noget i retning af ”stikken på læben” og giver i den grad et pift til enhver salt ledsager. Druen har naturligt høj syre og modner langsomt, hvilket giver en hvidvin, der får mundvandet til at løbe og den ene slurk til at erstattes af den næste. Vinen er skabt af winemakeren Pierre fra Domaine Bridau, hvor jordbunden er ler og kalkholdig. De seneste 30 år er markerne kun blevet behandlet med økologisk gødning og absolut ingen insekticider. Druerne plukkes i nattens mulm og mørke og tilbringer tre måneder på bærmen, før den ser flasken, der prydes af en flabet høne (høne hedder jo poule). Les Equilibristes svar på Picpoul de Pinet er som etiketten et muntert og forfriskende indslag med fine noter af citrus og gule stenfrugter og en frisk og retningsgivende syre, der kalder på lange sommeraftener på terrassen. I vinen vil du sikkert opleve mere fylde end i en traditionel Picpoul de Pinet, hvilket skyldes kollektivets ønske om at gøre vinen mere alsidig end normen.
    Læs hele beskrivelsen
    H - Pierre Picpoul 2019_Edit.jpg
    Produceret af Les Equilibristes
    Fremtiden tilhører fællesskabet. Det er i hvert fald én af tankerne bag kollektivet, Les Equilibristes. Her er den enkelte vin i fokus og hvem kan løfte vinen bedst og sikre at den skabes tro mod terroir og bæredygtige principper, hvis ikke i fællesskab? Les Equilibristes betyder balancekunstner og det er denne form for svævende balance som Florent og François går efter i samarbejdsformerne som i den endelige vin. Sammen arbejder de med innovative og uafhængige vinproducenter rundt omkring i Frankrig for at skabe nye blends eller at bringe oversete druesorter frem i lyset. Det er et ligeværdigt samarbejde lige fra stedet der vælges til vinen der ender i flasken. Hver vin er sin helt egen og reflekterer hver sit særlige udtryk. Inderst som yderst.
    Fra <a href="/sog/?q=Languedoc">languedoc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra languedoc området i Frankrig
    Languedoc dækker over et kæmpemæssigt sydfransk område. Mod sydvest grænser det op til Roussillon og mod øst op til Provence og Rhône. Vinmæssigt kender vi typisk vinene herfra som Vin de Pays og Vin de Pays d'Oc og så sker der en del nytænkning inden for vin her i Languedoc. Her har været dyrket vin siden romertiden men det er også her, at gamle kvantitativt højtydende vinstokke rives op og erstattes af nye druesorter. De fleste vinmarker er ”naturligt økologiske”, om end mange ikke er certificerede økologiske. Klimaet her har bare, som i resten af Sydfrankrig, altid været så velegnet til vindyrkning, at de fleste former for kunstgødning er både ukendt og overflødigt. Der er et væld af druer i spil i vinene herfra, naturligvis de typiske sydfranske men også øvrige franske blå druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot samt spanske Macabeo - grønne druer er Chardonnay og Picpoul foruden de for området typiske Rousanne og Marsanne.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt