Les Equilibristes Picpoul de Pinet 2024
Frankrig
Languedoc
Munter og forfriskende Picpoul de Pinet med fylde, fine noter af citrus og gule stenfrugter og en frisk og retningsgivende syre, der kalder på lange sommeraftener på terrassen.
Læs mere
195
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Mager fisk
Skaldyr
Sushi
Vegetariske retter
Østers
Smagsnoter

Grønt æble

Citrusblomst

Citron

Timian

Havsalt
Druer
Picpoul
Beskrivelse
I det lille sydfranske område Pinet, ud mod lagunesøen Étang de Thau, finder du et forunderligt par: den salte østers og den friske Picpoul de Pinet. Her i det duvede landskab bag østersbankerne har de lokale vinbønder nemlig skabt en vin, der giver den chabliske østersvin kamp til stregen. Picpoul betyder noget i retning af ”stikken på læben” og giver i den grad et pift til enhver salt ledsager. Druen har naturligt høj syre og modner langsomt, hvilket giver en hvidvin, der får mundvandet til at løbe og den ene slurk til at erstattes af den næste. Vinen er skabt af winemakeren Pierre fra Domaine Bridau, hvor jordbunden er ler og kalkholdig. De seneste 30 år er markerne kun blevet behandlet med økologisk gødning og absolut ingen insekticider. Druerne plukkes i nattens mulm og mørke og tilbringer tre måneder på bærmen, før den ser flasken, der prydes af en flabet høne (høne hedder jo poule). Les Equilibristes svar på Picpoul de Pinet er som etiketten et muntert og forfriskende indslag med fine noter af citrus og gule stenfrugter og en frisk og retningsgivende syre, der kalder på lange sommeraftener på terrassen. I vinen vil du sikkert opleve mere fylde end i en traditionel Picpoul de Pinet, hvilket skyldes kollektivets ønske om at gøre vinen mere alsidig end normen.
Læs hele beskrivelsen

Produceret af Les Equilibristes
Fremtiden tilhører fællesskabet. Det er i hvert fald én af tankerne bag kollektivet, Les Equilibristes. Her er den enkelte vin i fokus og hvem kan løfte vinen bedst og sikre at den skabes tro mod terroir og bæredygtige principper, hvis ikke i fællesskab? Les Equilibristes betyder balancekunstner og det er denne form for svævende balance som Florent og François går efter i samarbejdsformerne som i den endelige vin. Sammen arbejder de med innovative og uafhængige vinproducenter rundt omkring i Frankrig for at skabe nye blends eller at bringe oversete druesorter frem i lyset. Det er et ligeværdigt samarbejde lige fra stedet der vælges til vinen der ender i flasken. Hver vin er sin helt egen og reflekterer hver sit særlige udtryk. Inderst som yderst.

Languedoc dækker over et kæmpemæssigt sydfransk område. Mod sydvest grænser det op til Roussillon og mod øst op til Provence og Rhône. Vinmæssigt kender vi typisk vinene herfra som Vin de Pays og Vin de Pays d'Oc og så sker der en del nytænkning inden for vin her i Languedoc. Her har været dyrket vin siden romertiden men det er også her, at gamle kvantitativt højtydende vinstokke rives op og erstattes af nye druesorter. De fleste vinmarker er ”naturligt økologiske”, om end mange ikke er certificerede økologiske. Klimaet her har bare, som i resten af Sydfrankrig, altid været så velegnet til vindyrkning, at de fleste former for kunstgødning er både ukendt og overflødigt. Der er et væld af druer i spil i vinene herfra, naturligvis de typiske sydfranske men også øvrige franske blå druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot samt spanske Macabeo - grønne druer er Chardonnay og Picpoul foruden de for området typiske Rousanne og Marsanne.