M. Chapoutier La Ciboise Blanc 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Luberon

Lysgylden fransk skønhed med grønne reflekser og en afbalanceret bouquet af hvide blomster, citrus og eksotiske frugter. Utrolig dejlig og afrundet i smagen.

Læs mere

Lysgylden fransk skønhed med grønne reflekser og en afbalanceret bouquet af hvide blomster, citrus og eksotiske frugter. Utrolig dejlig og afrundet i smagen.

Læs mere
    La Ciboise Blanc 2022
    125
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asiatisk mad
    Lyst fjerkræ
    Mager fisk
    Ost
    Stærk krydret mad
    Smagsnoter
    Blomme

    Blomme

    Pære

    Pære

    Citronskal

    Citronskal

    Hvid peber

    Hvid peber

    Urter

    Urter

    Lime

    Lime

    Grapefrugt

    Grapefrugt

    Grønt æble

    Grønt æble

    Mandel

    Mandel

    Citron

    Citron

    Fersken

    Fersken

    Basilikum

    Basilikum

    Druer
    Grenache Blanc
    Vermentino
    Ugni Blanc
    Roussanne

    Beskrivelse

    Der har været dyrket vin i Luberon siden oldtiden, hvor romerne plantede de første vinstokke i Pays d'Aigues regionen. Senere har vinmarkerne bredt sig mere og mere, og først i 1988 opnåede man appellationen Cotes du Luberon AOC. Denne vin består af de hvide druetyper Grenache Blanc, Vermentino, Marsanne, Ugni Blanc og Roussanne. Vinmarkerne ligger ved foden af bjergkæden og jordbunden består af en blanding af sten, ler og sand. Lysgylden farve med grønt skær. En næse af hvide blomster, citrus og eksotiske frugter. Afbalanceret frisk og afrundet smag.
    Læs hele beskrivelsen
    H - M_Chapoutier wide 04.jpg
    Produceret af M. Chapoutier
    M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
    Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra rhône området i Frankrig
    Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt