Maison Albert Sounit Meursault 1. Cru - Les Charmes - Cuvée Albert Grivault - Hospice de Beaune 2018

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Fantastisk ekspressiv bouquet med stor kompleksitet og dybde. Noter af hvide blomster og fersken og en kødfuld og intens smag. Stor friskhed og meget fin syrestruktur.

Læs mere

Fantastisk ekspressiv bouquet med stor kompleksitet og dybde. Noter af hvide blomster og fersken og en kødfuld og intens smag. Stor friskhed og meget fin syrestruktur.

Læs mere
  Meursault 1. Cru - Les Charmes - Cuvée Albert Grivault - Hospice de Beaune 2018
  2.150
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Hospices de Beaunes historie går tilbage til 1443, hvor hertugen af Bourgogne og Nederlandene, Philip le Bon, lod sin kansler, Nicolas Rolin opføre et hospital i Beaune. Hospices de Beaune blev opført med henblik på omsorg for fattige, syge og døende. Hertugen lod Hospices de Beaune opføre, hvorimod driften af hospitalet skulle finansieres ved donationer. Og sådan har det fungeret til den dag i dag. Igennem århundreder har vinbønder doneret nogle af deres allerbedste vinmarker til Hospices de Beaune, og i dag ejer hospitalet 60 ha. vinmarker, hvoraf ikke mindre end 85% er Premier Cru og Grand Cru! Hospices de Beaune forestår alt markarbejde, manuel høst og vinificering under hospitalets régisseur, Ludivine Grivau. Årets høst sælges på auktion i Beaune den 3. søndag i november. Hele overskuddet fra auktionen går til drift af hospitalet samt til øvrige velgørende forhold, som alle har med sundhed at gøre. Det være sig forskning i kræft, hjertekarsygdomme, alzheimer for blot at nævne nogle få eksempler på hospitalets velgørenhed. I 1904 donerede M. & Mme. Grivault en parcel på 0,55 ha. Meursault 1. Cru ”Charmes” til Hospices de Beaune. Denne parcel er beliggende i ”Charmes Dessus” – klos op ad 1. Cru markerne ”Les Perrières” og den navnkundige ”Clos de Perrières” – altså den allerbedste beliggenhed på ”Les Charmes”-marken. Denne beliggenhed ved foden af Perrières-skråningen forklarer også, hvorfor vinene fra denne mark altid er mere mineralske end den øvrige del af ”Charmes” marken. 38% af vinmarken er beplantet i 1958, 30% i 1985 og 32% i 1997. Albert Sounit køber hvert år et antal fade fra Hospices de Beaune, og således også i 2018, hvor Albert Sounit bl.a. købte Meursault 1. Cru ”Les Charmes” – Cuvée Albert Grivault. Albert Sounit har forestået pleje og lagring af vinen – herunder den malolaktiske gæring – og aftapning (december 2019 - uden filtrering). Smagsnoter Fantastisk ekspressiv bouquet med stor kompleksitet og dybde. Noter af hvide blomster og fersken. Det nye fad lader sig diskret mærke. Smagen er kødfuld og intens. Stor kompleksitet og righed med fine mineralske noter. Stor friskhed og meget fin syrestruktur. Rank og med en meget vedvarende og rig eftersmag. Vinen har et stort gemmepotentiale.
  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt