Maison Albert Sounit Montagny 1. Cru - Vieilles Vignes 2020

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte Chalonnaise

Indtagende vin med blomsterduft og fine noter af nektar og en dejlig fersken-abrikos bouquet. Fyldig og intens i smagen med en rank og mineralsk eftersmag og en god syre balance.

Læs mere

Indtagende vin med blomsterduft og fine noter af nektar og en dejlig fersken-abrikos bouquet. Fyldig og intens i smagen med en rank og mineralsk eftersmag og en god syre balance.

Læs mere
  Montagny 1. Cru - Vieilles Vignes 2020
  419
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Asparges
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Nordisk køkken
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Beskrivelse

  Druerne til Montagny 1. Cru - Vieilles Vignes fra Domaine Albert Sounit kommer fra tre parceller i den sydlige del af Les Chainots-marken. Les Sapin, beplantet i 1990, Les Cabanne Bas, beplantet i 1988 og endelig Les Cabanne Hautes, beplantet i 1951. En gennemsnitsalder for vinstokkene har således passeret 45 år. Jordbunden er domineret af kalksten, med et toplag der også består af ler og sand. Aller druer høstes i hånden, og sorteres grundigt ved ankomsten til gården. Gæringen sker udelukkende i med hjælp fra druernes naturlige gærceller og i franske egefade – primært 300 liters fade, men også enkelte nye barriques af 228 liter. Overordnet set er 10% af fadene er nye, og resten mellem et og tre år gamle. Vinen gennemgår malolaktisk gæring, og hviler efterfølgende otte måneder i egefadene. Herefter kommer vinen i rustfri ståltanke i otte uger inden den aftappes uden filtrering. Typisk resulterende i omkring 2.000 flasker per høstår. Montagny 1. Cru - Vieilles Vignes har en bouquet af hvide blomster, ferskner og abrikoser. Disse elementer videreføres i smagen, der er ganske intens med en god, rank mineralitet, og en lang cremet eftersmag. Alt i alt en indsmigrende og multianvendelig vin, der kan håndtere de fleste fiskeretter samt lyst kød.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Maison-Albert-Sounit-wide- 2_Edit.jpg
  Produceret af Domaine Albert Sounit
  Maison Albert Sounit ligger i den charmerende vinby Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne-vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets motto er kvalitet frem for alt, og druerne til alle husets vine høstes manuelt (i hånd). Der arbejdes kun med druernes naturlige gær. Hvid- og rødvinene lagres på franske egetræsfade, og aftapning sker uden filtrering. I 2005 overtog Maison Albert Sounit vingården Domaine Bernollin i Montagny. Vingården omfatter i dag 12 ha. vinmarker og et fuldt moderniseret cuverie. Siden 2005 er alle Sounits vine vinificeret på Domaine Bernollin – såvel druer fra egne marker som købte druer.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt