Maison Barboulot Chardonnay 2023

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc
  • VinAvisen
    2020
    2020
  • Flaskehalsen
    2017
    2017

Forførende gylden Chardonnay fra Sydfrankrig fuld af charme. Flot bouquet af grønne æbler og en fløjlsblød fornemmelse på tungen.

Læs mere
  • VinAvisen
    2020
    2020
  • Flaskehalsen
    2017
    2017

Forførende gylden Chardonnay fra Sydfrankrig fuld af charme. Flot bouquet af grønne æbler og en fløjlsblød fornemmelse på tungen.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Chardonnay 2023
    Pris ved 6 stk.
    Mængdepris

    Før 119 kr.

    69
    kr. /stk
    Spar i alt 300 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Allround
    Fed fisk
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Skaldyr
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Chardonnay

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Både anmeldere og kunder er vilde med den charmerende Maison Barboulot Chardonnay. Den smager da også præcis, som man forventer en fransk Chardonnay skal smage. Her er der blød fylde, sprøde grønne æbler og en fløjlsblød fornemmelse på tungen.

    Gylden fransk Chardonnay

    Skabt i samspillet mellem Middelhavets varme vinde og det velegnede terroir i Pays d’Oc, er denne gyldne Chardonnay en absolut nydelse både alene og til lettere madretter.

    Vinområdet Pays d’Oc nyder godt af sin gunstige placering mellem Montpellier i øst og den spanske grænse mod syd. Historisk har der altid groet vin i området. Vinproduktion har fundet sted siden omkring år 125 før Kristi, hvor romerne koloniserede området. Det var dog først i løbet af middelalderen, at munkeklostrene for alvor satte vinproduktionen i system. De skabte de særlige Languedoc-vine, der har nydt godt af både Middelhavets varme og den mineralske indflydelse fra den varierende jordbund med store koncentrationer af ler og kalksten. Maison Barboulot-vinene er fremstillet på traditionel vis for at bevare alle karakteristika fra regionens unikke dufte og smage.

    Forførende bouquet

    Maison Barboulot Chardonnay er en flot, gylden hvidvin af Chardonnay-druer. Lige så snart du lukker op for vinen og hælder den op i glasset, kan du ikke undgå at bemærke den imødekommende duft af nektariner og pærer smukt kombineret med strejf af grønne æbler.

    Smagen er frisk og elegant med tydelige spor af druernes varme opvækst. Det giver en kompleks vin med en flot, afrundet syrebalance. Vinen opleves nærmest smøragtig og føles fløjlsblød på tungen.

    Chardonnay-druen

    Chardonnay er en af de mest udbredte og populære druer i verden, og det er der god grund til. Chardonnay er nemlig druen, der står bag de eksklusive og elegante hvidvine fra Bourgogne, hvilket har givet druen sin status og udbredte popularitet. I dag dyrkes Chardonnay stort set overalt i verden på grund af dens evne til at tilpasse sig forskellige klimaer og jordbunde, der er med til at sætte sit aftryk i smagen. Chardonnay-vine fås i et hav af smagsnuancer, der spænder fra den fede og fadprægede stil over de slankere og mere mineralske varianter.

    Sådan er vinen skabt

    Den flotte, gyldne Chardonnay-vin fra Maison Barboulot er skabt af perfekt modnede druer, der er blevet presset nænsomt for at sikre den bedst mulige udnyttelse af druerne. Efter presningen sættes vinen til gæring på ståltanke ved en konstant temperatur på 15 grader. Cirka 30 % af vinen gennemgår en blødgørende malolaktisk gæringsproces – dvs. en omdannelse af syren i vinen fra den skarpe æblesyre til en mere moden mælkesyre for at reducere vinens surhed og skabe en afrundet og mere smøragtig og fed aroma. Det øger vinens kompleksitet og intensitet, og giver dig en meget større nydelse – uanset om du drikker vinen alene eller til maden.

    Skøn Chardonnay til maden

    Maison Barboulot Chardonnay går godt til både lette, sammenkogte retter af gris, lam eller kalv, ligesom den er velegnet til risotto med svampe eller grøntsager. Derudover passer vinen perfekt til skaldyr, cremede oste og fed fisk.

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra pays d'oc området i Frankrig
    Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt