Maison Louis Jadot Auxey-Duresses Blanc 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  90 Point
 • Flaskehalsen
  2017
  2017
 • VinAvisen
  2017
  2017

Fyldig, forfriskende og mineralsk vin, der viser Chardonnay-druen fra sin mest indbydende side. Elegant, aromatisk og kompleks med fin mineralitet, blød fylde og lang eftersmag.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2020
  2020
  90 Point
 • Flaskehalsen
  2017
  2017
 • VinAvisen
  2017
  2017

Fyldig, forfriskende og mineralsk vin, der viser Chardonnay-druen fra sin mest indbydende side. Elegant, aromatisk og kompleks med fin mineralitet, blød fylde og lang eftersmag.

Læs mere
  Auxey-Duresses Blanc 2021
  379
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Allround
  Fed fisk
  Flødebaserede retter
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer

  100%

  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Fra den lille landsby Auxey-Duresses i centrum af Côte de Beaune skabes nogle af de dejligste mineralske hvidvine, som denne attraktive Chardonnay fra det legendariske Bourgogne-vinhus Maison Louis Jadot. En fyldig, forfriskende og mineralsk vin, der viser Chardonnay-druen fra sin elegante og mest indbydende side. I Berlingske Tidendes test af hvid Bourgogne kaldte Søren Frank vinen "Et af testens bedste køb".

  Flot hvidvin fra Auxey-Duresses

  I dalen bag det berømte hvidvinsmekka, Meursault, ligger Auxey-Duresses. Et område, der er relativt ukendt, men som ikke desto mindre byder på fantastiske vine. Auxey-Duresses byder på både Pinot Noir og Chardonnay og selvom rødvinsproduktionen udgør mest kvantitativt, så er det bestemt hvidvinene, der har sat området på verdenskortet. Hvor nabo-vinene fra Meursault især kendes for sin enorme fylde og cremede karakter, så kendes vinene fra Auxey-Duresses for sin lidt strammere stil.

  Bag det velrenommerede vinhus Maison Louis Jadot, der har skabt eminente vine siden 1859, ligger filosofien om at skabe vine i balance mellem tradition og teknologi med minimal indgriben i kælderen for at skabe vine, der på reneste vis kan udtrykke sit lokale terroir. Denne flotte Chardonnay viser på flotteste vis sit ophav fra Auxey-Duresses, mens fadlagringen giver vinen sin helt unikke karakter.

  Hvid Bourgogne med forfriskende fylde

  Louis Jadots Auxey-Duresses er en flot fadlagret Chardonnay med ualmindelig god balance mellem fylde, fedme og en forfriskende frugtsyre. Vinen er dejlig aromatisk med nuancer af grønne æbler og pærer, mineralske noter af våd sten og den umiskendelige lidt brændte krudtduft fra egefadet. I smagen er vinen utrolig frisk, kompleks og med en lang eftersmag, der bliver hængende i munden. Med denne Chardonnay får du en hvidvin med flot flintet mineralitet, blød fylde og en dejlig frisk stil. En Chardonnay, der på forførende vis besidder alle druens dyder.

  Vinens flotte mineralske karakter henter den fra den kalkede og mergelholdige jord, hvor Chardonnay-druerne vokser. Druerne håndplukkes og presses nænsomt, hvorefter de gærer i egefade. Her lagrer vinen i 15 måneder med sit bundfald, for at give vinen sin kompleksitet og finesse.

  Perfekt til fed fisk

  En oplagt ledsager til fede fisk, og cremede, fyldige retter og det frække valg til bøf bearnaise. Server gerne vinen ved 12-14 grader for at få alle de flotte smagsnuancer med.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt