Maison Louis Jadot Chablis - Cellier du Valvan - Halvflaske 2021
Frankrig
Bourgogne
Chablis
Smuk, delikat og ultraelegant Chablis i lys, gylden forklædning. En meget frisk hvidvin med mineralsk præg og et perfekt valg til østers og hvid fisk.
Læs mereSmuk, delikat og ultraelegant Chablis i lys, gylden forklædning. En meget frisk hvidvin med mineralsk præg og et perfekt valg til østers og hvid fisk.
Læs mere
165
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Allround
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Østers
Sushi
Smagsnoter

Æble

Smør

Ananas

Vanilje

Stjernefrugt
Druer
Chardonnay

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Det der præger enhver flaske Chablis-vin er det kontinentale klima, som er særdeles koldt om vinteren og varmt om sommeren, ganske ofte med forårsfrost, og så den mineralske undergrund, som giver ditto kølige, mineralske vine. Området er på ca. 3500 hektarer, inklusiv 856 ha. 1. Cru og Grand Cru med 100 % Chardonnay. Og Chablis 1. Cru produceres på 40 forskellige "lieux-dits". Louis Jadot's Chablis er gæret af forskellige vinmagere, hovedsalig i store kar, og der på lagret i Louis Jadot’s kældre 9 - 12 måneder. Chablis i smuk, lys, lidt gylden i farven, en mundrensende, klar, en smule skarp og meget frisk hvidvin til østers og salte oste.
Læs hele beskrivelsen
_Edit.jpg?width=500&height=300&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
Produceret af Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.