Maison Louis Jadot Meursault 1. Cru - Blagny 2020
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
Fed, fyldig og med aftryk af den traditionelle fadlagring, som giver Cuvéen balance mellem den faste og den modne frugt.
Læs mereFed, fyldig og med aftryk af den traditionelle fadlagring, som giver Cuvéen balance mellem den faste og den modne frugt.
Læs mere
898
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Flødebaserede retter
Lyst fjerkræ
Østers
Skaldyr
Beskrivelse
Meursault ligger lige mellem de fire kommuner Meursault, Blagny, Chassagne og Puligny, indbefattende den del af Côte de Beaune der også kaldes "Côte des Blancs", opkaldt for den høje kvalitet og predominans af hvidvine frem for rødvine. Vinmarkerne ligger spredt ud over de bløde bakker, i højder mellem 230 og 360 meter over havets overflade. Den østvendte orientering er helt ideel, da den her betyder maksimal soleksponering. 1. Cru Meursault-Blagny-appellationen omhandler kun hvidvine som det gælder for al Meursault. Merusault-Blagny har ligget 15 måneder på fad og fremstår som fed, fyldig og med aftryk af den traditionelle fadlagring, som giver Cuvéen balance mellem den faste og den modne frugt. Fadet giver også tydelig vanille-præg i næse og mund, som bærer vinens udtryk videre i en lang flot finish.
Læs hele beskrivelsen
_Edit.jpg?width=500&height=300&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
Produceret af Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.