Maison Louis Jadot Meursault 1. Cru - Blagny 2020

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Fed, fyldig og med aftryk af den traditionelle fadlagring, som giver Cuvéen balance mellem den faste og den modne frugt.

Læs mere

Fed, fyldig og med aftryk af den traditionelle fadlagring, som giver Cuvéen balance mellem den faste og den modne frugt.

Læs mere
  Meursault 1. Cru - Blagny 2020
  898
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Flødebaserede retter
  Lyst fjerkræ
  Østers
  Skaldyr

  Beskrivelse

  Meursault ligger lige mellem de fire kommuner Meursault, Blagny, Chassagne og Puligny, indbefattende den del af Côte de Beaune der også kaldes "Côte des Blancs", opkaldt for den høje kvalitet og predominans af hvidvine frem for rødvine. Vinmarkerne ligger spredt ud over de bløde bakker, i højder mellem 230 og 360 meter over havets overflade. Den østvendte orientering er helt ideel, da den her betyder maksimal soleksponering. 1. Cru Meursault-Blagny-appellationen omhandler kun hvidvine som det gælder for al Meursault. Merusault-Blagny har ligget 15 måneder på fad og fremstår som fed, fyldig og med aftryk af den traditionelle fadlagring, som giver Cuvéen balance mellem den faste og den modne frugt. Fadet giver også tydelig vanille-præg i næse og mund, som bærer vinens udtryk videre i en lang flot finish.
  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt