Maison Louis Jadot Montagny 1. Cru - Les Chaniots 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte Chalonnaise
 • Vinexpressen.dk
  2019
  2019
  93 Point
 • Gastromand
  2019
  2019
  Bedst i test
 • Gastromand
  2019
  2019

Generøs, udtryksfuld, medium fyldig og mineralsk. Oplev den kendte og elskede stil, som anerkendte Louis Jadot er blevet så berømt for.

Læs mere
 • Vinexpressen.dk
  2019
  2019
  93 Point
 • Gastromand
  2019
  2019
  Bedst i test
 • Gastromand
  2019
  2019

Generøs, udtryksfuld, medium fyldig og mineralsk. Oplev den kendte og elskede stil, som anerkendte Louis Jadot er blevet så berømt for.

Læs mere
  Montagny 1. Cru - Les Chaniots 2021
  379
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Montagny 1. Cru – Les Chaniots

  Generøs, udtryksfuld, medium fyldig og mineralsk. Den kendte og elskede stil, som anerkendte Louis Jadot er blevet så berømt for, folder sig flot ud med dette 1. Cru-eksemplar fra marken Les Chaniots. Her forenes fadet, frugten og den umiskendelige mineralitet, der lurer under enhver seriøs hvid Bourgogne.

  Les Chaniot

  Les Chaniot-marken er fra Montagny stik syd for Côte d’Or – et område i den sydlige ende af Chalonnaise, der kun laver hvidvine. Marken er beliggende ved foden af Montagny-højen og er sydøstvendt. Markens navn stammer fra et gammelt fransk udtryk for eg, og før der blev dyrket vin her, var området tætbevokset med skov. Marken er i alt omkring 10 hektar og relativt stejl. I den nordlige del af marken når det kalkholdige grundfjeld næsten op til jordoverfladen, der blot er dækket af et tyndt lag lerholdig jord, mens den sydlige del af marken primært består af ler og sand.

  Druerne til vinen håndhøstes og presses herefter med største nænsomhed. Gæringen foregår i egefade, hvoraf en tredjedel er nye og lagrer herefter 15 måneder på bærmen. Det giver en fin, blød og afrundet vin, der er generøs med fin frugt og afstemt syre.

  Den generøse smag af Bourgogne

  Les Chaniot byder på fin kompleksitet og underspillet fadintegration. I næsen har vinen fine anstrøg af tropiske gule stenfrugter som mango og papaya, mens den på paletten har både længde og bredde samt et kalket, mineralsk præg. En klassisk smagsoplevelse, hvor de ristede noter og det afrundede præg fra fadet holdes oppe i det elegante leje af en læskende og strukturgivende frugtsyre. Vinen har en flot mineralsk afslutning, der bliver hængende længe i munden.

  Perfekt til smørstegt fisk

  Som så meget andet hvid Bourgogne er Les Chaniot en veloplagt ledsager til retter med smørstegt fisk, fjerkræ og lyse kalveretter.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Fleksibel og hurtig
  levering

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt