Maison Louis Jadot Pernand-Vergelesses - Les Combottes 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
  • Gastromand
    2019
    2019
    Bedst til prisen
  • Gastromand
    2019
    2019
  • Vinexpressen.dk
    2019
    2019
    91-92 point

Umiddelbar, velafstemt og overbevisende hvid Bourgogne med cremet fylde, god mineralitet og længde, der viser hvad Chardonnay-druen kan præstere.

Læs mere
  • Gastromand
    2019
    2019
    Bedst til prisen
  • Gastromand
    2019
    2019
  • Vinexpressen.dk
    2019
    2019
    91-92 point

Umiddelbar, velafstemt og overbevisende hvid Bourgogne med cremet fylde, god mineralitet og længde, der viser hvad Chardonnay-druen kan præstere.

Læs mere
    Mængde
    pris
    Pernand-Vergelesses - Les Combottes 2021
    Pris ved 3 stk.
    Mængdepris

    Før 469 kr.

    349
    kr. /stk
    Spar i alt 360 kr.
    Se flere priser
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Fed fisk
    Kalv
    Lyst fjerkræ
    Skaldyr
    Sushi
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Druer
    Chardonnay

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Pernand-Vergelesses les Combottes

    Umiddelbar, velafstemt og rent ud sagt henrivende. Pernand-Vergelesses les Combottes viser med en næsten overlegen stilsikkerhed, hvorfor de fadlagrede hvidvine fra Côte de Beaune har fået status som nogle af verdens bedste Chardonnay-vine. Med Louis Jadots fine eksemplar fra vinmarken Les Combottes forenes smøragtig fedme, tropiske frugter og mineralitet i en velafstemt smagssymfoni, der inviterer til mindst et glas mere.

    Chardonnay fra hovedsædes

    Pernand-Vergelesses er beliggende i den nordligste del af Côte de Beaune, hvor Louis Jadot siden 1859 har haft hovedsæde. Kommunen er kendt for sine livlige og stramme hvidvine, og der skabes både rød- og hvidvin her under Village- og 1. Cru-appellationen.

    Les Combottes

    Les Combottes vinmarken ligger som en naturlig forlængelse af Grand Cru Corton-Charlemagne, skrående mod sydvest og med samme jordsbundprofil som Corton-Charlemagne. Her er jordbunden rig på brungullig mergel og lerjord, der daterer helt tilbage til juratiden for omkring 150 millioner år siden. Overfladen er rig på jern, hvilket også giver jordbunden sin farve. Druerne til vinen håndhøstes og presses herefter med største nænsomhed. Gæringen foregår i egefade, hvoraf en tredjedel er nye og lagrer herefter 15 måneder på bærmen.

    Mellem fjerlet og smørrund

    Pernand-Vergelesses les Combottes byder på det bedste fra flere verdener. Her forenes den klassiske fedme, du finder i vinene fra Meursault, med de eksotiske frugter, der ellers hører hjemme i de berømte Chassagne-Montrachet-vine og med en næsten Puligny-agtig mineralitet. I næsen er vinen velafstemt med ananas, hvide blomster og gule stenfrugter som fersken og mango. På paletten byder den på god fylde, cremet tekstur med honningstrejf og fin underliggende fadintegration. En underspillet, umiddelbar og overbevisende hvid Bourgogne med god mineralitet og fin længde.

    Udsøgt til fisk, skaldyr og lyst kød

    Les Combottes er en af den slags vin, hvor maden nok skal makke ret, for den smager fantastisk. Nyd den til ikke alt for sarte fiskeretter, skaldyr og sushi, lyst fjerkræ eller kalv. Server vinen ved 10-12 grader for den perfekte smagsoplevelse.

    Læs hele beskrivelsen
    H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
    Produceret af Maison Louis Jadot
    Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt